Πολιτικη & Οικονομια

Πέτσας για Μόρια: Στέγαση, σίτιση και προστασία το τρίπτυχό μας

«Θα τηρηθεί κάθε νομιμότητα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πέτσας
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Για την κατάσταση στο νησί της Λέσβου μετά την καταστροφική φωτιά στο ΚΥΤ της Μόριας μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Για τη μεταφορά των μεταναστών και των προσφύγων από το ΚΥΤ της Μόριας στο Καρά Τεπέ μίλησε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Όπως τόνισε, «ήδη έξι άτομα έχουν συλληφθεί σχετικά με κατηγορίες για εμπρησμό του ΚΥΤ ενώ εκατοντάδες ασυνόδευτοι ανήλικοι έχουν αποχωρήσει από το νησί».

Αναφορικά με τους πρόσφυγες στο Καρά Τεπέ τόνισε πως «η είσοδος γίνεται έπειτα από τεστ για κορωνοϊό και των απαραίτητων διαδικασιών καταγραφής. Το τρίπτυχο για την διαχείριση της κατάστασης, όπως είπε, είναι "η στέγαση, η σίτιση και η προστασία"».

Για τα αυξημένα κρούσματα στη χώρα σημείωσε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται ακόμα σε πολύ καλύτερη μοίρα από άλλες χώρες. Αυτή την επιτυχία οφείλουμε να την διαφυλάξουμε».

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι «ορισμένες περιοχές βρίσκονται ήδη στο "πορτοκαλί" και πρέπει να δράσουμε προτού πάνε στο "κόκκινο", ανάμεσά τους και η Αττική. Στο πλαίσιο αυτό, θα πρέπει να τηρούμε τις συστάσεις των ειδικών για να αποτρέψουμε τα χειρότερα».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ