Πολιτικη & Οικονομια

Κάθε καλή σχέση ξεκινάει με μία καλή σύσταση

Γράφει ο Δημήτρης Καρέλας, υποψήφιος ευρωβουλευτής με την «Ελιά»

67921-150975.jpg
Δημήτρης Καρέλας
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
67918-136851.jpg

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Ο ένας μου παππούς ήταν από τη Λακωνία, ο άλλος είχε γεννηθεί στα Κύθηρα, η μία γιαγιά Γαλαξιδιώτισσα και η άλλη από τα Επτάνησα, γεννημένη και μεγαλωμένη στην Κεφαλλονιά. Οι συγγενείς μου σήμερα, φτάνουν στη Μαγνησία, στην Κρήτη και στην Ήπειρο.

Αποφοίτησα από τη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή και από την Αρχιτεκτονική Σχολή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, εργαζόμενος συνεχώς στα φοιτητικά μου χρόνια σε αρχιτεκτονικά γραφεία, σε μια εποχή που όλα ήταν «πολιτικά». Αργότερα ταξίδεψα στο Λονδίνο για τις μεταπτυχιακές μου σπουδές και ακόμα πιο μετά υπηρέτησα 23 μήνες στο Πολεμικό Ναυτικό.

Ασχολήθηκα με τα κοινά από το σχολείο και αργότερα, στα πανεπιστημιακά μου χρόνια, τις πολιτικές μου απόψεις τις εξέφραζα κρίνοντας και επιχειρηματολογώντας για ό,τι μας αφορούσε, τα οικεία, τα καθημερινά, τα κοινωνικά και τα πολιτικά θέματα.

Επαγγελματικά ασκώ την αρχιτεκτονική ως ελεύθερος επαγγελματίας από το 1994, και σχεδόν ταυτόχρονα, από το 1995, δραστηριοποιούμαι επιχειρηματικά στο σχεδιασμό και στην επικοινωνία εμπορικών σημάτων, υπηρεσιών και προϊόντων. Γνωρίζω από πρώτο χέρι τι σημαίνει «επιχειρείν» στην Ελλάδα, γνωρίζω τις ανυπέρβλητες δυσκολίες και το γραφειοκρατικό τέλμα, γνωρίζω τι σημαίνει να εργάζεται κάποιος πολύ, επειδή του αρέσει, αλλά και γιατί θέλει να προκόψει.

Αυτήν την περίοδο, σε αυτές τις εκλογές, αυτός που δέχτηκε να είναι υποψήφιος, δεν είναι απαραίτητο να είναι γνωστός ή επώνυμος. Απαραίτητο είναι να είναι ικανός, να είναι αποφασιστικός και να έχει και έναν ευρύτερο, μεγάλο στόχο.

Προέρχομαι από ένα πρακτικό και δημιουργικό στρώμα της κοινωνίας. Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας, αρχιτέκτονας μηχανικός και έχω στόχο να εκφράσω και να κινητοποιήσω τις Δημιουργικές Δυνάμεις της Ελλάδας και να προσπαθήσω για την εκλογή μου, ώστε να εκπροσωπήσω αυτές τις δυνάμεις.

Οι Δημιουργικές Δυνάμεις δεν έχουν ηλικία. Είναι κάθε νέος άνθρωπος, αλλά και ανεξαρτήτως ηλικίας όποιος δεν επαναπαύεται, δεν φοβάται το αύριο, όχι το όποιο αύριο, αλλά το αύριο που βασίζεται σε ένα πολιτικό πρόγραμμα με αρχές και αξίες, όποιος θέλει να αλλάξει τις κατεστημένες δομές που μας έφτασαν εδώ και την πληρώνουμε όλοι, όποιος είναι έτοιμος να παλέψει με το συντηρητικό εαυτό του, όποιος δεν φοβάται τις αλλαγές και τις μικρές αβεβαιότητες. Όποιος, ταυτόχρονα όμως, δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ ότι κόκκινη γραμμή σε όποια επιλογή, είναι τουλάχιστον, η κοινωνική αξιοπρέπεια όλων.

Διεκδικώ την εκλογή μου στο Ευρωκοινοβούλιο, γιατί κάθε Έλληνας θέλει και πρέπει να έχει, την εκπροσώπηση που του ταιριάζει στα ευρωπαϊκά όργανα. Ο ελεύθερος επαγγελματίας, ο επιχειρηματίας της μικρής και της μεσαίας επιχείρησης, ο νέος άνθρωπος, ο εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα, ο λειτουργός του δημόσιου τομέα που τιμά τη θέση του, ο αυτοαπασχολούμενος, ο συνταξιούχος, όλοι όσοι αισθάνονται ότι ανήκουν ή ότι θέλουν να ανήκουν στις Δημιουργικές Δυνάμεις της επόμενης μέρας, που θα ανασυγκροτήσουν τη χώρα.

Τα σημερινά μας προβλήματα δε λύνονται ούτε με λαϊκισμούς ούτε με αυταπάτες. Τη διαχείριση αυτών των προβλημάτων, πρέπει να την αναλάβουν νέοι και ικανοί άνθρωποι, που έχουν δουλέψει στη ζωή τους σε κανονικές δουλειές, που έχουν οι ίδιοι δημιουργήσει θέσεις εργασίας, που έχουν μάθει να λύνουν πρώτα τα δικά τους προβλήματα στη δική τους δουλειά, άνθρωποι που έχουν αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο τις δυνάμεις της γραφειοκρατίας και του παρασιτισμού, άνθρωποι του πολιτισμού, της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών, άνθρωποι σε επαφή με την πρωτογενή παραγωγή, άνθρωποι που θέλουν να εργαστούν πολύ και να βλέπουν τον κόπο τους να αμοίβεται δίκαια, άνθρωποι πρόθυμοι να εργαστούν ακόμα πιο πολύ για να εφαρμόσουν άμεσες λύσεις στα κοινά μας προβλήματα, άνθρωποι που θέλουν να ζήσουν ποιοτικά.

Κύριος άξονας των πολιτικών επιλογών μου είναι η επανασυγκρότηση της ελληνικής μεσαίας τάξης και η στελέχωσή της από Δημιουργικές Δυνάμεις. Εμείς είμαστε το πολύτιμο και ανεξάντλητο κεφάλαιο της Ελλάδας, γι αυτό και χρειάζεται να συναντηθούμε και να εκφραστούμε, να δημιουργήσουμε ποιοτικό και προοδευτικό πολιτικό χώρο, που κανείς δεν θα μας τον εξασφαλίσει, εκτός από εμάς τους ίδιους.

Οι λύσεις δεν χαρίζονται, είναι πολιτικές επιλογές και δεν είναι τσάμπα. Δημιουργούν κόστος για κάποιους και όφελος για κάποιους άλλους.

Διεκδικώ το σταυρό προτίμησης και την εκλογή μου στο Ευρωκοινοβούλιο, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, αφού οι καιροί μας έχουν μάθει να δυσπιστούμε, να κλεινόμαστε στον εαυτό μας, να αμυνόμαστε. Ο σταυρός προτίμησης σε νέα πρόσωπα, είναι το σαφές μήνυμα που μπορούμε να στείλουμε στις ηγεσίες, για άμεσες αλλαγές.

Οι ευρωεκλογές αυτές είναι ορόσημο αλλαγής, ευθύνης και εκπροσώπησης κάθε Έλληνα, στην οικογένεια που θέλει να μείνει, στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια. Με τον εκπρόσωπο που του ταιριάζει.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ