Πολιτικη & Οικονομια

Έρχεται Ελλάδα ο Ζόραν Ζάεφ - Η συνάντηση με Κυριάκο Μητσοτάκη

Θα συμμετάσχει σε συνέδριο που διοργανώνει ο «Economist»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ζόραν Ζάεφ
Ζόραν Ζάεφ/©EPA/MALTON DIBRA

Έρχεται στην Ελλάδα ο Ζόραν Ζάεφ - Οι συναντήσεις με Κατερίνα Σακελλαροπούλου και Κυριάκο Μητσοτάκη - Η παρουσία του σε συνέδριο του «Economist».

Την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020 ξεκινά η διήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα για τον Ζόραν Ζάεφ.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ θα βρίσκεται στη χώρα μας μέχρι και την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020.

Ο Ζόραν Ζάεφ πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην Ελλάδα, προκειμένου να συμμετάσχει σε συνέδριο που διοργανώνει ο «Economist». Παράλληλα, θα συναντηθεί τόσο με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όσο και με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, ο Ζόραν Ζάεφ στην επίσκεψή του αυτή στην Αθήνα θα συνοδεύεται από αντιπροσωπεία της κυβέρνησης την οποία απαρτίζουν ένας εκ των αντιπροέδρων της κυβέρνησης, αρμόδιος για οικονομικά θέματα, Φάτμιρ Μπιτίτσι, ο άλλος αντιπροέδρος αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα, Νίκολα Ντιμιτρόφ, και ο υπουργός Εξωτερικών, Μπουγιάρ Οσμάνι.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης εργασίας στην Ελλάδα θα λάβει μέρος στην «24η στρογγυλή τράπεζα με την ελληνική κυβέρνηση» που διοργανώνει το περιοδικό «Economist».

Στο φετινό συνέδριο του «Economist» κυριαρχούν θέματα σχετικά με: α) την αντιμετώπιση της πανδημίας κορωνοϊού, β) την ανάγκη για νέες πολιτικές στον τομέα της υγείας, γ) τα διδάγματα από τη διαχείριση της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης και δ) την επιρροή της κρίσης κορωνοϊού στην παγκόσμια και την ευρωπαϊκή οικονομία. Ο Ζόραν Ζάεφ θα απευθύνει ομιλία σε πάνελ συζήτησης στο συνέδριο του «Economist», αφιερωμένο στα Δυτικά Βαλκάνια.

Στην ατζέντα της διήμερης επίσκεψης εργασίας στην Αθήνα του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ προβλέπεται την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020 γεύμα εργασίας με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ θα προηγηθεί συνάντηση με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ζόραν Ζάεφ θα έχει και αρκετές συναντήσεις με επιχειρηματίες στη διάσκεψη του «Economist» στην Ελλάδα, όπως και με εκπροσώπους της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας στη Βόρεια Μακεδονία.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ