- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Χρυσοχοΐδης για Μόρια: Δεν έχουμε στοιχεία για σχέδιο εμπρησμού
«Ας μείνουμε στο πραγματικό γεγονός»
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στη φωτιά στη Μόρια και τόνισε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για πιθανό οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού.
O υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στον Alpha στη φωτιά στη Μόρια και είπε ότι «δεν έχουμε στοιχεία για πιθανό οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού».
«Για να πούμε ότι ήταν σχέδιο η πυρκαγιά στη Μόρια θα πρέπει να έχουμε στοιχεία ότι κάποιοι το επεξεργάστηκαν και το εκτέλεσαν, τέτοια στοιχεία δεν υπάρχουν. Ας μείνουμε στο πραγματικό γεγονός ότι κάποιοι αρνήθηκαν την καραντίνα μετά τη διαπίστωση 35 κρουσμάτων και τον εντοπισμό όσων ήρθαν σε επαφή μαζί τους και στη συνέχεια αυτοί αντέδρασαν και προέβησαν σε αυτές τις πράξεις. Όλα αυτά θα ερευνηθούν, θα αποδοθούν ευθύνες, θα γίνουν δικογραφίες», τόνισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
«Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι πρώτον η δημόσια υγεία, δηλαδή να εντοπιστούν τα κρούσματα και οι επαφές τους, έτσι ώστε να μπουν σε καραντίνα. Το δεύτερο είναι η ασφάλεια των κατοίκων του νησιού και η ασφάλεια των προσφύγων των ίδιων. Το τρίτο ζήτημα είναι ότι υπήρχε μία μεγάλη κινητοποίηση και δεν είχαμε κανένα θύμα», επισήμανε και συνέχισε:
«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 12-13.000 άνθρωποι εκεί, 3.500 είναι άστεγοι. Τις επόμενες ημέρες θα λυθεί αυτό το ζήτημα. Δεν πρόκειται να ταξιδέψει κανείς στο εσωτερικό της χώρας πλην των 400 περίπου ασυνόδευτων παιδιών, πολλά από αυτά θα ταξιδέψουν στην Ευρώπη και κάποιων ευάλωτων ομάδων που θα μεταφερθούν σε δομές».
Το άνοιγμα των σχολείων και οι μάσκες
Για τα σχολεία και την πιθανή παρέμβαση της αστυνομίας σε αυτά, εάν δεν τηρούνται οι κανόνες για τον κορωνοϊό, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι «δεν είναι θέμα δημόσιας τάξης και Αστυνομίας τα σχολεία».
«Εάν κάποιος θέλει να επιβάλει τις απόψεις του, αυτό είναι παράνομο», πρόσθεσε.
«Εάν κάποιος επιχειρήσει να δημιουργήσει εμπόδια, το σχολείο θα καλέσει την αστυνομία. Η αστυνομία δεν έχει καμιά δουλειά στα σχολεία. Μόνο με τηλεφώνημα από διευθυντές, λυκειάρχες ή γυμνασιάρχες και με εντολή εισαγγελέα θα επέμβει η Αστυνομία».
«Δεν παρεμβαίνει κανένας στους κανόνες λειτουργίας του σχολείου», τόνισε.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καλύφθηκαν και οι 10.000 θέσεις ειδικότητας - Επανεκκίνηση των προγραμμάτων «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»
«Η ερμηνεία της, ιδιαίτερα, στην τηλεοπτική σειρά Λωξάντρα, έπλασε μία από τις εμβληματικότερες παρουσίες στην τηλεόραση»
Τι ώρα μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
«Στήσατε συνομωσία πάνω σε μία εθνική τραγωδία»
Εύσημα Γκεοργκίεβα στην Ελλάδα για την πρόωρη αποπληρωμή δανείων
Γιατί έπεσε άσφαλτος στο σημείο όπου βρέθηκαν τα αρχαία
Παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην προσύνοδο του PES για την ενεργειακή κρίση και τις διεθνείς εξελίξεις
«Θα οργανώσουμε επιχειρήσεις για να τους πετάξουμε έξω» δηλώνει ο υπουργός
Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για τα μέτρα στήριξης, τη δημοσιονομική σταθερότητα και την προστασία των ανηλίκων
«Δεν θα δεχθούμε περικοπές σε κρίσιμους πυλώνες» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Η επανέναρξη του Great Sea Interconnector (GSI) και οι πιθανές επιλογές της Άγκυρας
Η παραδοχή του Αμερικανού προέδρου και το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στη Μέση Ανατολή
«Έτσι αντιλαμβάνεται ο κ. Δούκας την αναβάθμιση μιας ιστορικής πλατείας;» διερωτάται η παράταξη «Αθήνα Ψηλά»
Στα 1,35 ευρώ το λίτρο για τους δικαιούχους του επιδόματος
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία
Διπλωμάτης καριέρας και με μεγάλη εμπειρία - Το προφίλ και η πορεία του
Συνάντηση του πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία αγροτών στη Λάρισα για το κόστος παραγωγής
Το μήνυμα για την επανένωση του ΣΥΡΙΖΑ
Με αφορμή τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού για τη Δεξιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.