Πολιτικη & Οικονομια

Συνάντηση Σακελλαροπούλου-Δένδια: Συζήτηση για τα ελληνοτουρκικά

Το σαφές μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Νίκος Δένδιας
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Νίκος Δένδιας © EUROKINISSI

Για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά ενημέρωσε την Κατερίνα Σακελλαροπούλου ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, πραγματοποίησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου το πρωί της Τρίτης.

Ο κ. Δένδιας ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις Συμφωνίες που έχει υπογράψει η Ελλάδα με την Ιταλία και την Αίγυπτο, για την αμυντική Συμφωνία με τις ΗΠΑ, καθώς και για την έκνομη συμπεριφορά της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ενημέρωσε την πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας για τις διπλωματικές κινήσεις της Αθήνας ενόψει της σύγκλησης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται πως ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, είχε τηλεφωνική επικοινωνία, πριν λίγες ημέρες με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Σαρλ Μισέλ τόνισε ότι η ΕΕ είναι σε πλήρη αλληλεγγύη με την Ελλάδα και την Κύπρο και υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να υπάρξει αποκλιμάκωση ενώ κάλεσε την Τουρκία να απέχει από δραστηριότητες που αυξάνουν τις εντάσεις.

Ακόμη, με τον Εμανουέλ Μακρόν θα συναντηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα στις επόμενες ημέρες, καθώς «κλείδωσε» το τετ α τετ των ηγετών Ελλάδας και Γαλλίας.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ