Τσίπρας για κορωνοϊό: Τα πράγματα εξελίσσονται αρνητικά
«Εδώ και μήνες η κυβερνητική προπαγάνδα κρύβει, θάβει στα αζήτητα, υποτιμά και διαστρεβλώνει την πραγματικότητα»
Σφοδρή κριτική από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού
Τα πράγματα στην επιδημία εξελίσσονται αρνητικά», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τις οικονομικές και υγειονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού μετά από σχετικό αίτημα που κατέθεσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά. Καταλόγισε στην κυβέρνηση «λάθη, παραλείψεις, έλλειψη σχεδιασμού και απαράδεκτη προσπάθεια να βγάλει πολιτική υπεραξία και πρόσκαιρα οφέλη από τη πανδημία».
Συνεχίζοντας την κριτική είπε: «Εδώ και μήνες η κυβερνητική προπαγάνδα κρύβει, θάβει στα αζήτητα, υποτιμά και διαστρεβλώνει την πραγματικότητα… Οι ώρες είναι κρίσιμες…Η χώρα και η κοινωνία συνολικά βρίσκεται σε ένα πρωτοφανές κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας. Κάθε ελληνική οικογένεια ζει μέσα στην αγωνία και στην ανασφάλεια. Και αυτή την αγωνία και την ανασφάλεια δεν μπορεί να τη καλύψει η προπαγάνδα, η πολιτική σκοπιμότητα, η γελοία ώρες- ώρες ωραιοποίηση της πραγματικότητας». Περιέγραψε δε με μελανά χρώματα την εικόνα: «Με σχεδόν εκατό φορές περισσότερα κρούσματα από τότε που ανακοινώσατε τη λήξη του lockdown, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες καλούμαστε πλέον να αντιμετωπίσουμε το νέο κύμα της πανδημίας. Που είναι σφοδρότερο από το πρώτο… Και η στάση σας σήμερα, γεννά ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία και ανασφάλεια».
Απέδωσε στον λάθος προπαγανδιστικό χειρισμό της κυβέρνησης την τάση τμήματα της κοινωνίας να καταφεύγουν σε θεωρίες συνωμοσίας. Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό είπε: «Ο κόσμος θέλει να ακούσει την αλήθεια όσο δυσάρεστη κι αν είναι. Και θέλει να σας δει να αναλαμβάνετε και καμία ευθύνη. Όχι να τους ρίχνετε την ευθύνη για όλα τα στραβά. Και να κρατάτε τα εύσημα των δικών τους θυσιών για πολιτική εκμετάλλευση».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Επειδή έχει αλλάξει 2-3 κόμματα δεν σημαίνει πως είμαστε όλοι ίδιοι»
Έκανε συζητήσεις για επενδύσεις στην Ελλάδα
«Την καθυστέρηση εφαρμογής για τον υπολογισμό των τόκων, την πληρώνει ξανά ο δανειολήπτης»
Η έκφραση που προκάλεσε την αντίδραση της εκπροσώπου της ΝΔ
Ο υπουργός Επικρατείας θέτει 10 ερωτοαπαντήσεις για τους ελέγχους στα ιδιωτικά ιατρεία, τα διαγνωστικά κέντρα, τα κέντρα αισθητικής και στον ρόλο του κράτους
Ποιον εμπιστεύονται περισσότερο για τις εξαγγελίες της ΔΕΘ
Τι αναφέρει ο βουλευτής Κέρκυρας
«Κουίζ για τον Νίκο Φαραντούρη - για όσα αισχρά είπε σήμερα στην Αλεξάνδρα Σδούκου»
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ καταγγέλλει τον Φαραντούρη για σεξιστική επίθεση
Tι είπε για την υποψηφιότητά του
Η Τράπεζα της Ελλάδας εφιστά την προσοχή των πολιτών για να μην πέσουν θύματα σε νέα απάτη με ΑΙ
Όσα είπε ο υπουργός Υγείας για το ιστορικό λειτουργίας του ιατρείου στο Κολωνάκι, όπου πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης
Παρεμβάσεις της Περιφέρειας για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με έμφαση στις μικρές επιχειρήσεις
Τι ώρα μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
Ζητά την αποπομπή του από το ΠΑΣΟΚ
Στήριξη στα νοικοκυριά για το ενεργειακό κόστος, με βάση τις δημοσιονομικές αντοχές
«Το ΠΑΣΟΚ είχε θεσπίσει ειδικό σώμα 138 εκπαιδευμένων ελεγκτών»
Στο 18% η επιρροή Σαμαρά - Τι δείχνει η μέτρηση για ενδεχόμενο κόμμα Κασιδιάρη
Η βασική διάρκεια της επιδότησης είναι 12 μήνες, ενώ προβλέπεται δυνατότητα παράτασης
Μία ημέρα μετά την πολιτική κηδεία στο Α’ Νεκροταφείο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.