Πολιτικη & Οικονομια

Χ.Α: μπλούζα για τα τρόφιμα, θέση στο Δημόσιο

Για να συγκεντρώσει υποστηρικτές 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
67540-136223.jpg

Τρεις αποκαλυπτικές καταθέσεις μαρτύρων από τη δικογραφία της Χρυσής Αυγής (ΧΑ), οι οποίες βγήκαν χτες στη δημοσιότητα, δείχνουν το πώς η οργάνωση όχι μόνο μοίραζε παραπανίσιο φαγητό σε όσους δέχονταν να φορέσουν τη μαύρη μπλούζα της, αλλά υποσχόταν και δουλειά μέχρι και στο δημόσιο τομέα, προκειμένου να συγκεντρώσει υποστηρικτές.

Η πρώτη: «Ήμουν φοιτητής, αντιμετωπίζαμε οικονομικά προβλήματα, αναζητούσα δουλειά και από τις ειδήσεις είχα ακούσει ότι το κόμμα της ΧΑ μπορεί να βρει δουλειά σε νέους άνεργους ανθρώπους.... Πήγα στα γραφεία της Ποσειδώνος, με βρίσκει ένας άνθρωπος που ήταν στην υποδοχή και με ρώτησε εάν ερχόμουν πρώτη φορά στα γραφεία. Του απάντησα ναι. Ανέβηκα επάνω και εκεί με συνάντησε κάποιος, ο οποίος μου είπε: 'Θα γίνεις μέλος, θα αφήσεις μία ταυτότητα, το κινητό και θα σε ενημερώσουμε εμείς, αν έχουμε ενημέρωση για εργασία΄». 

Η δεύτερη: «Μας έλεγαν ότι έχει 6% και θα έρθει πρώτο κόμμα και ότι όποιος πάει τώρα μαζί τους, θα βοηθηθεί. Κατ' αρχήν με προσέγγισε ο γραμματέας της τοπικής και μου είπε να πιούμε έναν καφέ και να γραφτώ στην οργάνωση. Μου είπε χαρακτηριστικά ότι όποιος μπει εδώ μέσα σαν φίλος, δε θα χάσει. Μου έταξαν ακόμα και διορισμό στη ΔΕΗ».

Η τρίτη: «Όταν άκουσα για διανομή φαγητού από τη ΧΑ πήγα τρεις φορές και πήρα φαγητό. Φόρεσα τη μπλούζα της ΧΑ, για να πάρω στη διανομή μία σακούλα παραπάνω».

Μ.Φ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ