- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Επιστολή Γκυ Φερχόφσταντ στο ΕΣΡ
«Τα ελληνικά συστημικά ΜΜΕ φιμώνουν τις νέες πολιτικές κινήσεις»
Επιστολή στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο απέστειλε ο Γκυ Φερχόφσταντ, πρόεδρος της Συμμαχίας Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE) και υποψήφιος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο σταθερός φίλος της Ελλάδας ζήτησε τη λήψη όλων των νόμιμων μέτρων για την άρση του παράνομου αποκλεισμού του συνασπισμού ΓΕΦΥΡΕΣ (των κομμάτων Δράση και Δημιουργία, ξανά!) από τα ΜΜΕ.
«Σας καλώ να λάβετε όλα τα νόμιμα μέτρα για να υποχρεώσετε τα τηλεοπτικά δίκτυα να προβάλουν τα δύο κόμματα όπως ο νόμος ορίζει και σε ποσοστό τουλάχιστον ίσο με την εκλογική τους δύναμη, ώστε να επαναφέρετε τον πλουραλισμό, την ίση αντιμετώπιση όλων των κομμάτων και την κάλυψη των πολιτικών τους δραστηριοτήτων», αναφέρει ο κ. Φερχόφσταντ.
Η παρέμβαση του κ. Φερχόφσταντ έρχεται σε συνέχεια της από 15/4 καταγγελίας των Προέδρων των δύο κομμάτων, Θόδωρου Σκυλακάκη και Θάνου Τζήμερου, που μέχρι σήμερα, έναν μήνα μετά, παραμένει αναπάντητη. Σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσαν στο ΕΣΡ, τα δύο κόμματα, που ως συνασπισμός είχαν ποσοστό 1,6% στις τελευταίες εθνικές εκλογές, έχουν λιγότερο από το 0,2% του “πολιτικού” τηλεοπτικού χρόνου (ενδεικτική περίοδος Οκτ.-Δεκ. 2013).
Η φίμωση των δύο κομμάτων από τα συστημικά ΜΜΕ γίνεται σε συνεργασία με την κυβέρνηση και τα κόμματα του πελατειακού τόξου, που με την πρόσφατη απόφασή τους για την κατανομή του προεκλογικού ραδιοτηλεοπτικού χρόνου αποκλείουν όλα τα μικρά κόμματα από το 80% του χρόνου, κατά παράβαση της αρχής της αναλογικότητας που προβλέπεται στο Σύνταγμα. Επισημαίνεται ότι η ολομέλεια του ΣτΕ με την 3427/2010 απόφασή του δικαίωσε την Δράση η οποία είχε καταθέσει αίτηση ακύρωσης για παρόμοια παράνομη κατανομή του ραδιοτηλεοπτικού χρόνου στις εκλογές του 2009. Φυσικά, η δικαίωση ήρθε αφού οι εκλογές είχαν γίνει. Οι ΓΕΦΥΡΕΣ προσέφυγαν και αυτή τη φορά στο ΣτΕ ζητώντας την ακύρωση της απόφασης της διακομματικής επιτροπής.
Τα κόμματα του πελατειακού τόξου δείχνουν ακόμα μια φορά πώς αντιλαμβάνονται τη Δημοκρατία και την ισονομία. Περιμένει κανένας να εφαρμόσουν στην ελληνική πολιτική ζωή αρχές που δεν έχουν; Πιστεύει κανένας ότι τα κόμματα της θεσμοποιημένης πλέον, σε κάθε επίπεδο, ανομίας θα σεβαστούν ποτέ τη Δικαιοσύνη και τις Συνταγματικές επιταγές;»
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κατήγγειλε υπόγεια συνεννόηση μεταξύ του ΚΚΕ και της Νέας Δημοκρατίας
Στα 5,32 δισ. ευρώ οι εισπράξεις στο πεντάμηνο
Η υπόθεση αφορά σε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση
«Δεν κατάλαβε ποτέ ότι είναι άλλη η ευθύνη του Βουλευτή και άλλη του Προέδρου ενός κόμματος. Κρίμα»
Η τοποθέτηση Σαλμά και η ανάρτηση Γεωργιάδη
Η επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα αναδιατάσσει το πολιτικό σκηνικό, αλλά οι αντιφάσεις και το παρελθόν του δημιουργούν ερωτήματα
«Ήταν τρομοκρατική επίθεση, δεν ήταν κάτι μόνο για εκφοβισμό»
«Δεν μπορώ να υποστηρίξω την περιχαράκωση» σημειώνει ο πρώην πρόεδρος του κόμματος
Τέσσερις παρεμβάσεις για τα άτομα με αναπηρία και τέσσερις παρεμβάσεις για τη στέγαση θεσμοθετεί ο νέος νόμος του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
Εν αναμονή της επιστολής του προς τον Πρόεδρο της Βουλής
Η επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
«Δεν αρνηθήκαμε ότι υπήρχε σοβαρό θέμα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ»
«Οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027, δεν ξέρω τι και πώς θα εμφανιστεί», σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Φόβοι για νέες αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια
Γνωστοποίησε την παραίτησή του στον Νικήτα Κακλαμάνη
Το χρονοδιάγραμμα του ΕΦΚΑ
«Η ερμηνεία της στο κλασικό "Αθήνα κόρη τ’ ουρανού" χάρισε στην πόλη ένα από τα πιο αγαπημένα μουσικά της αποτυπώματα»
«Πολιτικός απατεώνας όποιος υπόσχεται αυτόματη εξαφάνισης της ακρίβειας» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.