Πολιτικη & Οικονομια

Παράταση για τις βεβαιωμένες οφειλές των πληγέντων από κορωνοϊό

Έως τον Απρίλιο του 2021

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χρήματα
Χρήματα © EUROKINNISSI

Η απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος παρατείνει την προθεσμία καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών

Παράταση δόθηκε στην προθεσμία καταβολής βεβαιωμένων οφειλών όσων έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού.  

Η απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, δίνει παράταση έως τις 30 Απριλίου 2021 στην προθεσμία καταβολής και αναστολής είσπραξης των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ και τα Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών των φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας.  

Παράλληλα, προβλέπεται παράταση, μέχρι τις 30 Απριλίου 2021, της προθεσμίας καταβολής και αναστολής είσπραξης για τις δόσεις των ρυθμίσεων και των τμηματικών διευκολύνσεων, οι οποίες τελούν ήδη σε καθεστώς αναστολής.   Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα θεσπίσει νέο πλαίσιο ρυθμίσεων για αυτές τις οφειλές, με ευνοϊκές διατάξεις. Συγκεκριμένα, το πλαίσιο θα προβλέπει την εξόφληση των εν λόγω οφειλών σε 12 δόσεις άτοκα ή σε 24 δόσεις με επιτόκιο της τάξης του 2,5%. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ