- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κυρώθηκε η συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου για την ΑΟΖ: Με 178 «υπέρ»
26 κατά και 81 «παρών»
Η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου για την ΑΟΖ κυρώθηκε από τη Βουλή - 178 υπέρ, 26 κατά και 81 «παρών».
Η συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αίγυπτο για την ΑΟΖ κυρώθηκε από τη Βουλή την Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020.
Ειδικότερα, με 178 υπέρ, 26 κατά και 81 «παρών» έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία το Άρθρο 1 στη συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) μεταξύ των δύο κρατών.
Πλέον, η συμφωνία για την ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου οδεύει για το Εθνικό Τυπογραφείο. Η ονομαστική ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ και ξεκίνησε με καθυστέρηση καθώς υπήρξε τηλεφώνημα για βόμβα στη Βουλή. «Υπέρ» ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, ενώ «κατά» οι βουλευτές από το ΚΚΕ, την Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν «παρών».
Σημειώνεται ότι απουσίαζαν 15 βουλευτές από τη Βουλή. Από αυτούς, 2 βουλευτές της ΝΔ και 5 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έστειλαν επιστολές πρόθεσης ψήφου, με τις οποίες συντάσσονταν με τη θέση του κόμματός τους για τη συμφωνία με την Αίγυπτο που οριοθετεί Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη μεταξύ των δύο χωρών.
Υπενθυμίζεται ότι οι συμφωνίες για ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία από τη Βουλή των Ελλήνων το βράδυ της Τετάρτης 26 Αυγούστου 2020. Είχε προηγηθεί η «ναυμαχία» κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για το περιεχόμενο των συμφωνιών, με -κυρίως- αυτή με την Αίγυπτο να μετατρέπεται σε πεδίο σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης.
Τη συμφωνία με την Ιταλία για την ΑΟΖ ψήφισαν οι βουλευτές ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, ενώ καταψήφισαν ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25. Τη συμφωνία με την Αίγυπτο ψήφισαν, χωρίς το άρθρο 1 για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας, οι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ. «Παρών» ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ καταψήφισαν ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25.
Δείτε ΕΔΩ το κείμενο της Συμφωνίας με την Αίγυπτο που κυρώθηκε από τη Βουλή με 178 «υπέρ».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θα λάβει αποζημίωση από τον Αντώνη Λιάκο
«Η καλύτερη επιβράβευση είναι τα χαμόγελα των παιδιών όταν θα έρθουν και θα δουν ένα σχολείο αντάξιο των προσδοκιών τους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
«Μητσοτάκης και Τσίπρας έχουν κριθεί» λέει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Αν το κράτος παίξει σωστά τον ρόλο του και ο καταναλωτής παίξει σωστά τον δικόν του, τότε δεν χρειάζονται ούτε παρακάλια ούτε πιέσεις. Βέβαια τότε δεν θα υπάρχει και καμάρι για τις τιμές που «ρίχνει η κυβέρνηση».
Τα μέτρα Μητσοτάκη, το στίγμα Τσίπρα και η επέτειος Ανδρουλάκη
Τον κατηγόρησε ότι δεν τήρησε συμφωνίες που είχαν κάνει στο παρελθόν
Σε εφαρμογή από τη Δευτέρα η Εθνική Πρωτοβουλία Μείωσης Τιμών
Οι νεότεροι ψηφοφόροι μπαίνουν στην εκλογική διαδικασία με διαφορετικές εμπειρίες, αξίες και τρόπους ενημέρωσης
Πρώτο χρηματοδοτικό εργαλείο από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την ΕΑΤ
Τέλος οι υπέρογκες επιβαρύνσεις για ασφαλιστική κάλυψη σε καταναλωτικά δάνεια
Απογοήτευση στον εμπορικό κόσμο, με τους καταναλωτές να περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα
Αποτίμηση του κυβερνητικού έργου των τελευταίων 7 ετών και κριτική στην αντιπολίτευση
«Σχεδιάζουμε και εκτελούμε ένα πρόγραμμα πολιτισμού, με δύναμη βιώσιμης ανάπτυξης, εξωστρέφειας και συνεργασίας», τόνισε η υπουργός
Στο βίντεο με τη χρήση ΑΙ για animation, ο πρωθυπουργός περιγράφει όλα όσα πέτυχε η χώρα
Η λίστα περιλαμβάνει τρόφιμα, βασικά είδη διαβίωσης και σχολικά είδη
Ο υπουργός Επικρατείας παρέθεσε τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ
Για οργανωμένη και μετρήσιμη παρέμβαση, κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη σύσταση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών
«Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η ΝΔ κάνει όλα όσα λέει και θα συνεχίσει», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
«Κατέληξε οπαδός της πολιτικής Τσίπρα» απαντά το ΠΑΣΟΚ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.