Πολιτικη & Οικονομια

Η Creta Farms περνά στον Δημήτρη Βιντζηλαίο

«Πράσινο» φως από το Πρωτοδικείο Ρεθύμνου στο σχέδιο εξυγίανσης της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η κρητική αλλαντοβιομηχανία Creta Farms περνά στον Δημήτρη Βιντζηλαίο
Η κρητική αλλαντοβιομηχανία Creta Farms περνά στον Δημήτρη Βιντζηλαίο

Τον έλεγχο της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας Creta Farms αποκτά ο Δημήτρης Βιντζηλαίος - Τι προβλέπει το σχέδιο εξυγίανσης που εγκρίθηκε στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου.

Στην Impala Hellas, συμφερόντων του Δημήτρη Βιντζηλαίου, περνά η Creta Farms. Το Πρωτοδικείο Ρεθύμνου ενέκρινε το σχέδιο εξυγίανσης για την κρητική αλλαντοβιομηχανία.

Το σχέδιο εξυγίανσης για τη Creta Farms, το οποίο έχει εγκριθεί από τις πιστώτριες τράπεζες, προβλέπει διαγραφή χρεών ύψους 64,12% προς τους πιστωτές. Η Impala Hellas, συμφερόντων του Δημήτρη Βιντζηλαίου, αναλαμβάνει να καλύψει οφειλές, ύψους 58,457 εκατ. ευρώ. Συνολικά, η «μαύρη τρύπα» στα ταμεία της Creta Farms έχει υπολογιστεί στα 162.943.437,49 ευρώ.

Το υπόλοιπο των οφειλών, ύψους 104.485.878,56 ευρώ, παραμένει ως μη μεταβιβαζόμενο παθητικό στην «παλαιά εταιρεία» και μέρος του θα καλυφθεί από τη ρευστοποίηση μη μεταβιβαζόμενου ενεργητικού της Creta Farms. Οι οφειλές προς τις τράπεζες ρυθμίζονται σε 40 τριμηνιαίες δόσεις και τα χρέη προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά ταμεία σε 180 μηνιαίες δόσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία για την εξυγίανση της Creta Farms έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ενώ παράλληλα προβλέπει την παροχή ενδιάμεσης χρηματοδότησης 4 εκατ. ευρώ στην κρητική αλλαντοβιομηχανία. Ο επενδυτής Δημήτρης Βιντζηλαίος έχει δεσμευτεί να επενδύσει το ποσό των 20 εκατ. ευρώ στην Creta Farms.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ