- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Creta Farms περνά στον Δημήτρη Βιντζηλαίο
«Πράσινο» φως από το Πρωτοδικείο Ρεθύμνου στο σχέδιο εξυγίανσης της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας
Τον έλεγχο της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας Creta Farms αποκτά ο Δημήτρης Βιντζηλαίος - Τι προβλέπει το σχέδιο εξυγίανσης που εγκρίθηκε στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου.
Στην Impala Hellas, συμφερόντων του Δημήτρη Βιντζηλαίου, περνά η Creta Farms. Το Πρωτοδικείο Ρεθύμνου ενέκρινε το σχέδιο εξυγίανσης για την κρητική αλλαντοβιομηχανία.
Το σχέδιο εξυγίανσης για τη Creta Farms, το οποίο έχει εγκριθεί από τις πιστώτριες τράπεζες, προβλέπει διαγραφή χρεών ύψους 64,12% προς τους πιστωτές. Η Impala Hellas, συμφερόντων του Δημήτρη Βιντζηλαίου, αναλαμβάνει να καλύψει οφειλές, ύψους 58,457 εκατ. ευρώ. Συνολικά, η «μαύρη τρύπα» στα ταμεία της Creta Farms έχει υπολογιστεί στα 162.943.437,49 ευρώ.
Το υπόλοιπο των οφειλών, ύψους 104.485.878,56 ευρώ, παραμένει ως μη μεταβιβαζόμενο παθητικό στην «παλαιά εταιρεία» και μέρος του θα καλυφθεί από τη ρευστοποίηση μη μεταβιβαζόμενου ενεργητικού της Creta Farms. Οι οφειλές προς τις τράπεζες ρυθμίζονται σε 40 τριμηνιαίες δόσεις και τα χρέη προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά ταμεία σε 180 μηνιαίες δόσεις.
Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία για την εξυγίανση της Creta Farms έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ενώ παράλληλα προβλέπει την παροχή ενδιάμεσης χρηματοδότησης 4 εκατ. ευρώ στην κρητική αλλαντοβιομηχανία. Ο επενδυτής Δημήτρης Βιντζηλαίος έχει δεσμευτεί να επενδύσει το ποσό των 20 εκατ. ευρώ στην Creta Farms.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η δήλωσή του μετά την αποχώρηση από την Κεντρική Επιτροπή
«Ο Φάμελλος πήρε κάποιες καλές θέσεις, αλλά τα μπουρδούκλωνε» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
«Όσοι επιλέγουν διαφορετική πολιτική διαδρομή οφείλουν να παραδώσουν την έδρα»
Η πρώτη δήλωση μετά την εκλογή της στην προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας
Με 7 ψήφους υπέρ και ένα λευκό
Αναλυτικά οι πληρωμές
«Η απαγόρευση δεν εξαφάνισε την αγορά, την παρέδωσε στη μαφία» σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός
«Τα επίσημα στοιχεία αποτυπώνουν τη θετική τροχιά της χώρας μας» σημειώνει ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά Ασφαλιστικό Ταμείο
Ξεκίνησαν οι θερινές εκπτώσεις 2026
Μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη
Ποιες ώρες θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
«Ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα συντρόφων για ένα νέο ξεκίνημα»
Αναπτύσσεται κοινή επιχειρησιακή δράση στον τομέα της αντιτρομοκρατίας
Προτεραιότητα η πολιτική προετοιμασία και τα ψηφοδέλτια
Ο ΠτΔ επισκέφτηκε το Τζαμί Καλούτσιανης και το Οθωμανικό Λουτρό στο Κάστρο Ιωαννίνων
Tο συνολικό ποσό της δωρεάν κρατικής αρωγής ανέρχεται σε περίπου 36,5 εκατ. ευρώ
Κατά τη συνάντηση επαναβεβαιώθηκε η κοινή προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο
Οι μεγάλες πόλεις δεν προχωρούν επειδή οι διοικήσεις τους αναρωτιούνται διαρκώς «ποιος είναι αρμόδιος»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.