Πολιτικη & Οικονομια

Τα tweets του Forrest Gump 481

Δημιουργός του Facebook group «Τι χρειάζονται οι κυμματισμοί στα κυμματιστα πατατάκια»

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
ΤΕΥΧΟΣ 481
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
67395-149917.jpg

Τα tweets του Forrest Gump, Νίκου Ζαχαριάδη.

Γιόντα: Ανώτερο Μέλος της Συγκυβέρνησης των Τζεντάι

Ο μεγάλος δάσκαλος που έχει αναλάβει την εκπαίδευση όλων των νεότερων Τζεντάι, διδάσκοντας την επική τεχνική «Αν δεν με ψηφίσετε πέφτει η κυβέρνηση». Μια τεχνική που βασίζεται στον αιφνιδιασμό λόγω της πλήρους έλλειψης λογικής αφού α) όσοι δεν θέλουν την κυβέρνηση δεν έχουν κανένα λόγο να αλλάξουν γνώμη επειδή κάποιος απειλεί ότι θα κάνει την επιθυμία τους πραγματικότητα και β) όσοι θέλουν την κυβέρνηση ενισχύουν απευθείας τον έτερο συγκυβερνήτη για να μην τους τα ζαλίζει άλλο.


Πάντως, μια υπέροχη ιδέα για τον Ευάγγελο Βενιζέλο είναι να συνεχίσει την καριέρα του αναλαμβάνοντας την προώθηση νέων πολιτικών. Πώς; Εύκολο: Μόλις αρχίσει να κάνει δηλώσεις εναντίον τους ανεβαίνει η δημοτικότητά τους αμέσως, χωρίς να χρειαστεί να κάνουν τίποτα!


Η πιο ευνοημένη κατηγορία πολιτών στην Ελλάδα, σήμερα: Πρώην δήμαρχος που κατηγορείται για οικονομικές ατασθαλίες, νυν ιδιοκτήτης αυθαίρετου beach bar στον αιγιαλό στο οποίο σερβίρει ποτά μπόμπες!

Διότι μέσα σε ένα μήνα απαλλάσσεται, με τροπολογία, από τις ποινικές ευθύνες για τη διαχείρηση δημοσίου χρήματος, έχει τη δυνατότητα να νομιμοποιήσει ή ακόμα και να επεκτείνει μέχρι και μέσα στη θάλασσα το bar του και επιπλέον μειώθηκαν τα πρόστιμα για τη διάθεση νοθευμένων ποτών...


Τρία λάθη στη δήλωση του Κωστή Χατζιδάκη, ο οποίος θεωρεί πως το νέο νομοσχέδιο για την εκμετάλλευση του αιγιαλού μάς απομακρύνει από το χαρακτηρισμό «Σοβιετικό Κράτος».

Πρώτον: Το νομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα να αποκλείσεις την ελεύθερη πρόσβαση σε μια παραλία. Ακριβώς δηλαδή ό,τι έκαναν και τα μέλη του Ανωτάτου Σοβιέτ, στις παραλίες που βρίσκονταν μπροστά στα εξοχικά τους.

Δεύτερον: Για να γίνεις «Σοβιετικό Κράτος», πρέπει πρώτα να είσαι κράτος. Δηλαδή, να μπορείς να ελέγξεις αν αυτό που δηλώθηκε ως τουριστική επιχείρηση και πήρε άδεια να μπαζώσει την παραλία είναι όντως τουριστική επιχείρηση και όχι μια ακόμα περίπτωση τύπου «σαλέ Μιχάλη Λιάπη».

Και τρίτον: Αυτά τα πολυώροφα ξενοδοχεία πάνω στις παραλίες δεν αποτελούν τα τελευταία αυθεντικά δείγματα λαϊκής σοβιετικής αρχιτεκτονικής στον πλανήτη;


Ωραίος αυτός ο νόμος που απαγορεύει τους διορισμούς και τις προσλήψεις στους δήμους, 30 μέρες πριν τις εκλογές. Πράγματι, τιμωρεί όσους δημάρχους είναι τόσο τεμπέληδες ώστε δεν προνόησαν να τις κάνουν λίγο πιο πριν.


Άσχετο, αλλά η μείωση των προστίμων για την παραγωγή και διάθεση ποτών μπόμπα δεν αποτελεί την πρώτη επιτυχία του Λευτέρη Ζαγορίτη, στη θέση του Συνήγορου του Καταναλωτή;

(Ναι, επειδή το βάρος του προστίμου μετακυλάει στον καταναλωτή της μπόμπας μικρότερα πρόστιμα, αυτό σημαίνει φτηνότερα ποτά!)


Ωραία η ιστορία με την Ευγενία Μανωλίδου που έψαχνε γυναικολόγο, πήρε τηλέφωνο τον Άδωνι, εκείνος την παρέπεμψε στο ΠΕΔΥ και κατέληξε να του στέλνει συγχαρητήρια μέσω sms για την άψογη λειτουργία του...

Μια απορία μόνο: Εδώ η Ευγενία Μανωλίδου κοντεύει να γεννήσει και ακόμα δεν έχει καταλήξει σε γυναικολόγο;


Κάποια στιγμή, πάντως, πρέπει να πούμε και μια κουβέντα συμπαράστασης στους αντιπάλους αυτού του περίφημου 13χρονου που χάρισε το μετάλλιό του στον Αντώνη Σαμαρά (!) επειδή παρενέβη (!!) και απέκτησε ξανά θέρμανση στο κολυμβητήριο (!!!) και ο νεαρός ξανάρχισε τις προπονήσεις (!!!!)

Ναι, οι αντίπαλοι δικαιούνται να έχουν άχτι τον πρωθυπουργό, αφού αν δεν είχε ανακατευτεί ο 13χρονος δεν θα έκανε προπονήσεις και το μετάλλιο θα είχε καταλήξει σε κάποιον από αυτούς που μπορούσαν να προπονούνται ακόμα και χωρίς θέρμανση!


Δηλαδή, sorry κιόλας, αλλά αν διαθέτεις όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος έναν ολόκληρο δημοσιογραφικό στρατό από ταλιμπάν, που σκίζουν τα ρούχα τους από αγανάκτηση και είναι έτοιμοι να κατασπαράξουν όποιον σε αμφισβητήσει...

...που είναι ικανοί να αντέξουν ακόμα και πολύωρα πάνελ με θέμα τα προβλήματα της κεντροαριστεράς, αρκεί να μη φανεί ότι το μόνο πρόβλημά της είσαι εσύ...

...όταν βλέπεις τη χαμηλή δημοτικότητά σου να πέφτει ακόμα περισσότερο, δεν αρχίζεις να αναρωτιέσαι μήπως έχεις αναθέσει την αγιοποίησή σου σε λάθος ανθρώπους που δεν τους υπολογίζει κανείς; (οι οποίοι στο κάτω-κάτω, αν ήταν ικανοί και τους υπολόγιζε κάποιος, δεν θα καταντούσαν Ταλιμπάν)


Γεγονός 1ο: Ο δήμαρχος του Τορόντο, που έχει παραδεχθεί στο παρελθόν ότι είναι αλκοολικός και έχει κάνει χρήση «κρακ», συνελήφθη ξανά να κάνει χρήση ναρκωτικών...

Γεγονός 2ο: To Τορόντο είναι η 4η στην παγκόσμια κατάταξη των καλύτερων πόλεων στον κόσμο για να ζει κανείς...

Συμπέρασμα: Λες να...;


Απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας

Υπεύθυνος καθαρισμού του κόκκινου χαλιού που στρώθηκε στην προβλήτα του Ναυπλίου για να περπατήσει επάνω του ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στο 1o Mediterranean Boat Show.


Η (πραγματική) απορία της εβδομάδας

Με δεδομένο ότι ένας στους τρεις χρωστάει στην εφορία και αδυνατεί να πληρώσει, δεν θα ήταν λογικότερο η κυβέρνηση να αποθαρρύνει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές; Ώστε να μην μπαίνουν σε παραπάνω πειρασμό οι οφειλέτες και ξοδεύουν σε shopping τα χρήματα που κανονικά θα τα χρησιμοποιούσαν για εξόφληση των φόρων;


Θα έπρεπε να υπάρχει μια λέξη για...

«Ποντικοκρουσία»: Το να χτυπάς με σχετική δύναμη το ποντίκι του υπολογιστή στο γραφείο, προκειμένου να αρχίσει να δουλεύει ξανά.


Η Μετάφραση της εβδομάδας

n

Αλέξης Τσίπρας «Η θέση όσων έχουν διαπράξει και εξακολουθούν να διαπράττουν εγκλήματα εναντίον του δημοσίου πλούτου είναι στο εδώλιο του κατηγορουμένου»

Μετάφραση «…εκτος αν έχουν προλάβει να αποχωρήσουν και να ενταχθούν στον ΣΥΡΙΖΑ»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ