- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Έκτακτες επιδοτήσεις στις επιχειρήσεις τουριστικών λεωφορείων
Στα 100 εκ. ευρώ το Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»
Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, ανακοίνωσε έκτακτες επιδοτήσεις για την ενίσχυση των επιχειρήσεων τουριστικών λεωφορείων.
Έκτακτες επιδοτήσεις για την ενίσχυση των επιχειρήσεων τουριστικών λεωφορείων και τη διεύρυνση προγραμμάτων τόνωσης του εσωτερικού τουρισμού, ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης. Στα 100 εκ. ευρώ το Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους».
Στην κρίσιμης σημασίας ενίσχυση, μέσω ειδικής επιδότησης, των επιχειρήσεων οι οποίες διαθέτουν τουριστικά λεωφορεία, καθώς και στα προγράμματα υποστήριξης του εσωτερικού τουρισμού αναφέρθηκε ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στη Βουλή.
Ο κ. Θεοχάρης ανέφερε χαρατκτηριστικά ότι «επεκτείνουμε μια πολύ σημαντική ρύθμιση, προκειμένου να υποστηρίξουμε τις επιχειρήσεις οι οποίες διαθέτουν τουριστικά λεωφορεία. Πρόκειται για επιχειρήσεις οι οποίες έχουν πληγεί σοβαρά από την κρίση του COVID-19. Γι' αυτό, το Υπουργείο Τουρισμού και η κυβέρνηση προσφέρουν μια ειδική επιδότηση, η οποία θα δοθεί στα ΚΤΕΛ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Πρόσφατα προχωρήσαμε σε σχετική νομοθετική βελτίωση, ώστε να σταθούμε εμπράκτως αρωγοί στους οργανισμούς των τουριστικών λεωφορείων.
»Η ειδική επιδότηση αποσκοπεί στην ανακούφιση των επιχειρήσεων στο συγκεκριμένο τομέα του τουρισμού, οι οποίοι έχουν υποστεί μείωση στον τζίρο και τα έσοδά τους, λόγω και του περιορισμού του ανώτατου ορίου πληρότητας επιβατών σε ποσοστό 65% των συνολικών θέσεων κάθε λεωφορείου. Βεβαίως, αυτό ήταν ένα μέτρο απολύτως επιβεβλημένο, το οποίο εφαρμόστηκε για υγειονομικούς λόγους».
«Τα voucher αποτελούν ένα πολύ σημαντικό μέτρο»
Αναφερόμενος στο πρόγραμμα ενίσχυσης του εσωτερικού τουρισμού μέσω της παροχής διατακτικών («voucher») σε εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα, ο υπουργός τόνισε ότι «η ελληνική κυβέρνηση θεσμοθετεί τις διατακτικές για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, με στόχο την τόνωση του εσωτερικού τουρισμού. Τα voucher αποτελούν ένα πολύ σημαντικό μέτρο, ουσιαστικό και επιβεβλημένο από τις έκτακτες συνθήκες τις οποίες δημιούργησε η πανδημία του COVID-19. Τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ, ίσως και 20, μπορούν να ενεργοποιηθούν σε φοροαπαλλαγές, οι οποίες θα βοηθήσουν τον εσωτερικό τουρισμό».
Αναλύοντας περαιτέρω την αναγκαιότητα θεσμοθέτησης των voucher για τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα, ο κ. Θεοχάρης υπογράμμισε ότι «τα voucher είναι το τρίτο μέτρο της ελληνικής κυβέρνησης για τη στήριξη του εσωτερικού τουρισμού. Υπενθυμίζω ότι αρχικά πραγματοποιήθηκε η ενίσχυση του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ. Τριπλασιάσαμε το σχετικό κονδύλι σε πρώτη φάση, από 10 σε 30 εκατ. ευρώ και ακολούθως το αυξήσαμε ακόμη περισσότερο, σε 37 εκατ. ευρώ. Στη συνέχεια αναβιώσαμε, μετά από πολλά χρόνια, στο Υπουργείο Τουρισμού το Πρόγραμμα "Τουρισμός Για Όλους". Προσφέραμε 30 εκατ. ευρώ, όταν την τελευταία φορά που είχε ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα είχαν δοθεί μόλις 5 εκατ. ευρώ».
Ο κ. Χάρης Θεοχάρης ευχαρίστησε από το βήμα της Βουλής το Υπουργείο Οικονομικών για την κατανόηση και την άμεση υιοθέτηση των προτάσεων του Υπουργείου Τουρισμού. Και κάλεσε τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, όπως είπε ο Υπουργός Τουρισμού, «να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να δώσουν τέτοιου είδους διατακτικές στους υπαλλήλους τους. Κατ' αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται μείωση στο κόστος των διακοπών του Έλληνα εργαζομένου, ενώ θα επωφεληθεί και η τουριστική μας βιομηχανία».
«Η επιτυχία του προγράμματος “Τουρισμός για όλους" ξεπέρασε κάθε προσδοκία»
Tέλος, ο υπουργός Τουρισμού επισήμανε ότι «η επιτυχία του προγράμματος “Τουρισμός για όλους" ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Οι αιτήσεις συμμετοχής που υποβλήθηκαν στην ηλεκτρονική εφαρμογή ξεπέρασαν τις 450.000. Αντιστοιχούν σε περισσότερους από 750.000 δικαιούχους, μαζί με τα προστατευόμενα μέλη. Η ελληνική κυβέρνηση ανακοινώνει σήμερα ότι αυξάνει το ποσό ενίσχυσης του προγράμματος 'Τουρισμός Για Όλους' του Υπουργείου Τουρισμού, από 30 σε 100 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θα βοηθήσει κάθε οικογένεια να πάει διακοπές εφέτος. Παράλληλα, επωφελούνται οι τουριστικές επιχειρήσεις, οι οποίες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, σε μεγάλο βαθμό, στηρίζονται στον εσωτερικό τουρισμό».
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του στη Βουλή, ανέφερε ότι «με τα 100 εκατ. ευρώ για το πρόγραμμα "Τουρισμός Για Όλους", με τα 37 εκατ. για τον Κοινωνικό Τουρισμό και με τα πάνω από 10 εκατ. ευρώ για το πρόγραμμα των 'voucher' το οποίο ψηφίζεται απόψε, η ελληνική κυβέρνηση αποδεικνύει εμπράκτως ότι ο εσωτερικός τουρισμός θα είναι φέτος ένας ισχυρός πυλώνας στήριξης κάθε εργαζομένου στον κλάδο του τουρισμού».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Δόμνα Μιχαηλίδου προανήγγειλε την επέκτασή του
«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ, η συλλογική ηγεσία είναι βαθιά αριστερή επιλογή» σημείωσε η Ρένα Δούρου
«Ε, δεν μπορεί ο Τσίπρας να προσπαθεί να βγάλει ολόκληρο τον λαό ότι πάσχει από αμνησία» σχολίασε ο υπουργός Υγείας
«Η μόνη ρεαλιστική λύση στις εθνικές εκλογές είναι η αυτοδυναμία»
«Δεν υπάρχει μαγική λύση» για την ενέργεια, το μήνυμα Φον ντερ Λάιεν
Τι θα είχε συμβεί αν εκείνη την Κυριακή η Ιστορία είχε γραφεί διαφορετικά;
Ο αγώνας δρόμου για να ολοκληρωθούν τα έργα και το μήνυμα Χαρδαλιά
Ο Αλέξης Τσίπρας αγνοεί για μια ακόμα φορά βασικά πράγματα
Σε ποιο ποσό «κλειδώνει» το μηνιαίο voucher για τρόφιμα - Τι δήλωσαν Μιχαηλίδου και Καφούνης
Ποιες αλλαγές εξετάζει το υπουργείο
Τι πρέπει να τσεκάρουν οι δικαιούχοι για να μην καθυστερήσει η πληρωμή
Όλες οι αλλαγές που έρχονται με το νομοσχέδιο
«Η στήριξη της κοινωνίας δεν σταματά σε αυτά τα οποία έχουμε εξαγγείλει», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός
Η επίκληση της ουκρανικής επιχείρησης στο Κουρσκ
Ο βουλευτής Χανιών αμφισβητεί το μοντέλο της συλλογικής ηγεσίας
Στο πλαίσιο της παρουσίας του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής
Τι προβλέπει η προτεινόμενη ρύθμιση
Αφήνει αιχμές για συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αποχαιρετά τον «Καπετάνιο» του Παναθηναϊκού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.