- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης για Μάτι: Να αποδοθεί δικαιοσύνη στη μνήμη των θυμάτων
«Φαίνεται ξεκάθαρα πια ότι υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης»
«Είναι απαραίτητο να διαλευκανθεί η υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες - Το οφείλουμε στη μνήμη των θυμάτων», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το Μάτι.
«Όσα αποκαλύπτονται είναι ανατριχιαστικά. Φαίνεται ξεκάθαρα πια ότι υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης. Είναι απαραίτητο να διαλευκανθεί η υπόθεση μέχρι τέλους και να αποδοθούν ευθύνες. Το οφείλουμε στη μνήμη των θυμάτων», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε συνεργάτες του για τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Καθημερινή» για την τραγωδία στο Μάτι.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», ο πραγματογνώμονας που ανέλαβε το πόρισμα για το Μάτι δεχόταν υποδείξεις από υψηλόβαθμα στελέχη του πυροσβεστικού σώματος, ώστε να μην προχωρήσει με την πραγματογνωμοσύνη.
Ο τότε αρχηγός της πυροσβεστικής, Βασίλης Ματθαιόπουλος, φέρεται να προέτρεψε τον πραγματογνώμονα να αποκρύψει στοιχεία και να αποδώσει την εξάπλωση της φωτιάς στους ανέμους, την καύσιμη ύλη, την άναρχη και αυθαίρετη δόμηση, ακολουθώντας εντολές της τότε πολιτικής ηγεσίας. «…θαψ' τα μη μπλέξεις, σου μεταφέρω άνωθεν πολιτικές εντολές, μη δείξεις ονόματα, θα τα βάλεις με την περιφερειάρχη… θα σε σκίσουμε, θες καμία δυσμενή;», φέρεται να είπε στον πραγματογνώμονα, σύμφωνα με την «Καθημερινή».
Τόσο ο τέως αρχηγός της Πυροσβεστικής, όσο και η πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, διαψεύδουν το δημοσίευμα.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.