Πολιτικη & Οικονομια

Ελένη Τουλουπάκη: «Θα προσφύγω κατά της δίωξής μου»

Η εισαγγελέας Διαφθοράς κάνει λόγο για σκοπιμότητα που επεβλήθη της νομιμότητας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ελένη Τουλουπάκη
Ελένη Τουλουπάκη © ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην αντεπίθεση η Ελένη Τουλουπάκη δηλώνει: «Θα προσφύγω κατά της δίωξής μου» - Τι αναφέρει στη δήλωσή της μετά τις νέες εξελίξεις στην υπόθεση Novartis.

Έτοιμη να προσφύγει κατά της δίωξής της δηλώνει η Ελένη Τουλουπάκη. Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Novartis, η εισαγγελέας διαφθοράς ξεκαθαρίζει σε δήλωσή της: «Θα προσφύγω κατά της δίωξής μου».

Η Ελένη Τουλουπάκη τονίζει πως θα προσβάλει άμεσα ως άκυρη την ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και πέντε πλημμελήματα, που ασκήθηκε εναντίον της.

Και προαναγγέλλει πως θα προσφύγει και σε αρμόδια διεθνή όργανα για να αναδειχθεί «το ζήτημα της ματαίωσης κάθε προσπάθειας καταπολέμησης της διαφθοράς στη χώρα μας». Μεταξύ άλλων ξεκαθαρίζει: «Είναι μία μέρα θλίψης για την Δικαιοσύνη. Το ζήτημα δεν είναι προσωπικό αλλά βαθύτατα θεσμικό».

Υπενθυμίζεται ότι την ποινική δίωξη της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη για αδικήματα που αφορούν τους χειρισμούς της στην υπόθεση της Novartis αποφάσισε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, με βάση τη σχετική παραγγελία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Ζαχαρή.

Πλέον, η Ελένη Τουλουπάκη είναι κατηγορούμενη για ένα κακούργημα και πέντε πλημμελήματα. Συγκεκριμένα:

  • Κατάχρηση εξουσίας (κακούργημα)
  • παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση (πλημμέλημα)
  • ψευδή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση (πλημμέλημα)
  • παραβίαση δικαστικού απορρήτου και (πλημμέλημα)
  • παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων (πλημμέλημα)

Η δικογραφία έχει ήδη διαβιβαστεί, προκειμένου να χρεωθεί σε ανακριτή.

Ποινική δίωξη σε βάρος της Ελένης Τουλουπάκη - Τι δηλώνει η εισαγγελέας διαφθοράς

«Σήμερα παίχτηκε η τελευταία πράξη ενός προαναγγελθέντος δράματος την οποία θα προσβάλω άμεσα στο δικαστικό Συμβούλιο ως απολύτως άκυρη, ενώ παράλληλα θα αναδειχθεί το ζήτημα της ματαίωσης κάθε προσπάθειας καταπολέμησης της διαφθοράς στην χώρα μας, σε όλα τα αρμόδια διεθνή όργανα.

» Σήμερα η σκοπιμότητα επιβλήθηκε της νομιμότητας. Είναι μία μέρα θλίψης για την Δικαιοσύνη. Το ζήτημα δεν είναι προσωπικό αλλά βαθύτατα θεσμικό.

Παρά τις αρχειοθετήσεις του Αρείου Πάγου, τις αποφάσεις του Συμβουλίου Εφετών, την απόφαση της Ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών αλλά και το πλήρως εμπεριστατωμένο πόρισμα του αντιεσαγγελέα του ΑΠ κ. Λάμπρου Σοφουλάκη, που μας δικαίωσαν μέσα σε έναν τυφώνα παραπληροφόρησης, η συντονισμένη και επίμονη προσπάθεια εξουδετέρωσης του θεσμού που υπηρετώ, φαίνεται να αποδίδει πρόσκαιρους καρπούς.

» Η Εισαγγελία Διαφθοράς ως άλλος Διγενής, έδωσε την μάχη της κόντρα στο ψέμα και στη λήθη με μόνο γνώμονα το συμφέρον του πολύπαθου ελληνικού λαού» αναφέρει η εισαγγελέας διαφθοράς.

«Το δόγμα του σοκ στην Δικαιοσύνη δεν θα περάσει και γρήγορα όσοι το υπηρέτησαν θα λάβουν τον μισθό τους» καταλήγει η Ελένη Τουλουπάκη για την ποινική δίωξη σε βάρος της. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ