Πολιτικη & Οικονομια

Απαγορεύονται τα πανηγύρια: Τι λένε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ

Πώς σχολιάζουν την πρόταση από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου
Τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου/ © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ ασκούν κριτική στην κυβέρνηση για τα πανσ ς;ηγύρια και τα καθυστερημένα και ζαζ για τον κορωνοϊό.

Θέση για το ενδεχόμενο να απαγορεύονται τα πανηγύρια μέχρι τα τέλη Ιουλίου πήραν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ.

Νωρίτερα, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας αποφάσισε να προτείνει στην κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, τη ματαίωση των πανηγυριών μέχρι το τέλος Ιουλίου λόγω κορωνοϊού.

Για αλαλούμ κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τα μέτρα που λαμβάνονται για τον περιορισμό του κορωνοϊού. Σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ενώ καθυστερημένα απαγορεύει τα πανηγύρια, παράλληλα ανοίγει τα σύνορα σε χώρες που έχουν υψηλή διασπορά του ιού.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα πανηγύρια που απαγορεύονται:

«Ενώ η κυβέρνηση ζητά με καθυστέρηση την απαγόρευση των πανηγυριών λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού, την ίδια ώρα ανοίγει τις πτήσεις από χώρες αντιμέτωπες με υψηλή διασπορά του ιού, χωρίς να πιέζει για τεστ πριν από την έλευση στα ελληνικά αεροδρόμια.

» Και όλα αυτά, μετά τις αλλεπάλληλες παλινωδίες στον τουρισμό. Χωρίς ενιαία επιδημιολογικά κριτήρια ελέγχων, ανεξάρτητα από "πύλη εισόδου" και χώρα προέλευσης, και με την κυβέρνηση να αποφασίζει χωρίς καμία εξήγηση την κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε πολυκαταστήματα την ώρα που αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα. Το πρωτοφανές αλαλούμ συνεχίζεται».

ΚΙΝΑΛ για τα πανηγύρια που απαγορεύονται - «Τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν»

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά επισκέπτεται σήμερα Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020 τη Δράμα, όπου έχει συναντήσεις με φορείς της πόλης και στελέχη του κόμματος.

Η κα Γεννηματά δήλωσε ότι είχε επισημάνει τον κίνδυνο από το σήμα χαλαρότητας που εξέπεμψε η κυβέρνηση σε σχέση με τον κορωνοϊό στη δεύτερη φάση. «Τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν. Οι ευθύνες επίσης της κυβέρνησης και για την κακή προετοιμασία για τον τουρισμό είναι μεγάλες» πρόσθεσε η κα Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ χαρακτήρισε επίσης «ανεπαρκή και καθυστερημένα τα μέτρα της κυβέρνησης», εκτιμώντας ότι δεν αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της κρίσης. «Οι εργαζόμενοι, οι επιχειρήσεις, οι αγρότες, οι πολίτες δοκιμάζονται» εξήγησε. «Τώρα, πριν να είναι αργά, οφείλουν να αλλάξουν ρότα. Οι προτάσεις μας ισχύουν και προσφέρουν λύσεις» κατέληξε η Φώφη Γεννηματά.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ