Πολιτικη & Οικονομια

Φορολογικές δηλώσεις: Έτσι θα γλιτώσετε τον έξτρα φόρο (video)

Πού θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί οι φορολογούμενοι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
TAXISnet
TAXISnet © EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ποια είναι τα σημεία κλειδιά των φορολογικών δηλώσεων για να γλιτώσετε επιπλέον φόρους.

Σε φουλ ρυθμούς βρίσκεται η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, μετά την παράταση της προθεσμίας μέχρι τις 29 Ιουλίου 2020. Η ίδια προθεσμία ισχύει και για τις τροποποιητικές δηλώσεις, χωρίς την επιβολή προστίμου. 

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην ανάλωση κεφαλαίου για την κάλυψη τεκμηρίων, καθώς και στα ποσά των αποδείξεων που θα συμπληρώσουν για να καλύψουν το αφορολόγητο.

Όπως τόνισε στο Mega, η Γιούλη Μακαρίου, φορολογικός σύμβουλος της Grant Thornton, το ύψος των αποδείξεων που θα πρέπει να καλύψουν οι φορολογούμενοι, θα πρέπει να είναι βάσει του τεκμαρτού εισοδήματος και όχι του δηλωθέντος εισοδήματος. 

«Οι τράπεζες έχουν κάνει το report προς την ΑΑΔΕ για το ύψος των δαπανών, ωστόσο οι φορολογούμενοι θα πρέπει να κάνουν το διαχωρισμό για το που θα πρέπει να συμπληρωθεί η κάθε δαπάνη» πρόσθεσε. 

Παράλληλα, η κυρία Μακαρίου υπογράμμισε ότι η δήλωση των αποδείξεων γίνεται από τον φορολογούμενο  καθώς δεν είναι προσυμπληρωμένες στη δήλωση -όπως τα εισοδήματα από μισθούς, συντάξεις. Επίσης, αν ο φορολογούμενος έχει πληρώσει ηλεκτρονικά τις δαπάνες του, δεν χρειάζεται να κρατά τις χάρτινες αποδείξεις, καθώς σε περίπτωση ελέγχου αρκεί μια ανάλυση των πληρωμών από την τράπεζα. 

Τέλος, για το θέμα των φιλοξενούμενων θα πρέπει να δηλωθεί η φιλοξενία και από τους δύο, δηλαδή θα πρέπει να το δηλώσει και ο φιλοξενών και ο φιλοξενούμενος. «Θα πρέπει να το δηλώσουν αμοιβαία και οι δύο. Αν έχει γίνει λάθος, τότε θα πρέπει να γίνει τροποποιητική δήλωση» τόνισε η Γιούλη Μακαρίου. 

 

 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ