Πολιτικη & Οικονομια

Γεωργιάδης σε Τουλουπάκη: Ντροπή της!

«Η κα Τουλουπάκη εις γνώση της και μετά δόλου παραβίασε το άρθρο 86 του Ελληνικού Συντάγματος»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άδωνις Γεωργιάδης
Άδωνις Γεωργιάδης © EUROKINISSI / ΓΡ. ΤΥΠΟΥ

«Ντροπή της!» η απάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη στην Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Στην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, η οποία χτες τον κατηγόρησε για δημόσια τοποθέτηση σε ανοιχτές υποθέσεις της Δικαιοσύνης και δήλωσε ότι θα κινηθεί σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για να προασπίσει την προσωπικότητά της.

Στην ανάρτησή του ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει ότι εις γνώση της και μετά δόλου, παραβίασε το άρθρο 86 του Ελληνικού Συντάγματος, ασκώντας Δίωξη για το αδίκημα της Παθητικής Δωροδοκίας στον Ανδρέα Λοβέρδο «ενώ και η ίδια γράφει στην απολογία της ότι η Νομολογία της το απαγόρευε. Ντροπή της».

Αναλυτικά, η ανάρτηση του Αδ. Γεωργιάδη:

«Η κα Τουλουπάκη εις γνώση της και μετά Δόλου παραβίασε το άρθρο 86 του Ελληνικού Συντάγματος ασκώντας Δίωξη για το αδίκημα της Παθητικής Δωροδοκίας στον ⁦Αντρέα Λοβέρδο ενώ και η ίδια γράφει στην απολογία της ότι η Νομολογία της το απαγόρευε. Ντροπή της»

«Επίσης η κα Τουλουπάκη όλα αυτά τα χρόνια ενώ δεν έχει βρει απολύτως τίποτε εναντίον μου για το μόνο αδίκημα που μπορεί να με ελέγξει -δηλ της νομιμοποιήσεως εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες- επιτρέπει με την κωλυσιεργία τον δημόσιο καθημερινό μου διασυρμό. Ντροπή της!», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Ανάπτυξης.

Όλα ξεκίνησαν όταν χτες, ο κ. Γεωργιάδης με δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, υποστήριξε ότι η Ελένη Τουλουπάκη καταχράστηκε την εξουσία της παραβιάζοντας το Σύνταγμα. «Αυτό είναι η βαρύτερη από όλες της τις πράξεις», είπε. «Η κυρία Τουλουπάκη αποφάσισε να παραβιάσει το Σύνταγμα» είπε ο κ. Γεωργιάδης με τον Νίκο Παππά να του απαντάει ότι «απειλεί δικαστικούς». «Η κυρία αυτή για να σας κάνει πολιτικό χατίρι αποφάσισε να παραβιάσει το Σύνταγμα», είπε ο κ. Γεωργιάδης. 

Αποτέλεσμα ήταν να απαντήσει η Ελένη Τουλουπάκη με ανακοίνωση στην οποία κατηγορεί τον Άδωνι Γεωργιάδη για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. Η κ. Τουλουπάκη αποδίδει στον υπουργό προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας και αναφέρει ότι θεωρεί αναγκαίο να ενημερωθούν οι αρμόδιοι φορείς σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο «για το τι συμβαίνει στην χώρα μας».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα νούμερα της εβδομάδας | 9 - 15 Μαΐου 2024
Τα νούμερα της εβδομάδας | 9 - 15 Μαΐου 2024

126 πόντους έλαβε η Μαρίνα Σάττι στη Eurovision. Η πλέον αξιομνημόνευτη στιγμή της ήταν η αντίδρασή της στη συνέντευξη Τύπου. Κάποιοι θεώρησαν ότι έκανε απόπειρα πολιτικής δήλωσης με τα χασμουρητά της.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.