Πολιτικη & Οικονομια

Τασούλας: Υπάρχει θεσμική εξέλιξη στους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

«Όσο ωριμάζουν τα πράγματα στην κοινωνία»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας
Ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Υπέρ της νομοθετικής κατοχύρωσης του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών εμφανίστηκε ο Κώστας Τασούλας.

Απόλυτα σύμφωνος στην κατοχύρωση και του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών παρουσιάστηκε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας σε ραδιοφωνική εκπομπή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τασούλας απαντώντας σχετικά με το αν ο πολιτικός γάμος θα μπορούσε να κατοχυρωθεί και σε νομοθετικό επίπεδο, τόνισε πως «όσο ωριμάζουν τα πράγματα στην κοινωνία τόσο διευκολύνεται και η θεσμική εξέλιξη γύρω από το θέμα».

Όσον αφορά την απόφασή του να ψηφίσει την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, υπογράμμισε πως «θεσμοθετήθηκε με μία διακοσμητική συναίνεση και στη συνέχεια τα πράγματα στην Ελλάδα έχουν βελτιωθεί αφάνταστα και καλό είναι να τ' αφήσουμε να εξελίσσονται και να βελτιώνονται αφάνταστα».

Τέλος, αναφορικά με τη συνέντευξη του οικονομικού συμβούλου του πρωθυπουργού, Αλέξη Πατέλη, σημείωσε ότι «ο κ. Πατέλης έχει το θάρρος της γνώμης του και αισθάνεται άνετα μέσα από αυτή την διαφορετικότητα όπως λέγεται, είναι μια παράξενη λέξη αλλά έτσι έχει καθιερωθεί να λέγεται, αισθάνεται άνετα και αυτό απηχεί το γεγονός ότι τα πράγματα στη χώρα μας γύρω από αυτό το γεγονός έχουν γίνει πολύ πιο πολιτισμένα από ότι ήταν άλλοτε. Έχουμε την νομική εξέλιξη του θέματος αλλά έχουμε και την κοινωνική και την πολιτιστική εξέλιξη που πολλές φορές είναι πιο σημαντική καθώς μπορεί να έχεις ένα νεωτερικό νομικό καθεστώς αλλά μια απαρχαιωμένη ή βάναυση κοινωνική αντίληψη γύρω από το θέμα. Εμείς έχουμε παράλληλη βελτίωση σε αυτό το θέμα».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ