Πολιτικη & Οικονομια

Σέρβος ΥΠΕΞ: Πολλοί Σέρβοι θα έρθουν για διακοπές στην Ελλάδα

«Περιμένω και τους Έλληνες φίλους μας στη Σερβία»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΥΠΕΞ Σερβίας και Ελλάδας
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΕΞ Ν. ΔΕΝΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΡΒΟ ΥΠΕΞ I. DACIC © EUROKINISSI/ΧΑΡΗΣ ΑΚΡΙΒΙΑΔΗΣ

Επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, ο οποίος συναντήθηκε με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια.

Για τις διμερείς σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας, τις εξελίξεις στα Βαλκάνια αλλά και την ευρωπαϊκή προοπτική του Βελιγραδίου μίλησαν μεταξύ άλλων ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Σέρβο ομόλογό του, Ίβιτσα Ντάτσιτς, όπως σημείωσε ο τελευταίος σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων «IBNA».

«Ελπίζουμε ότι το πρόβλημα της πανδημίας του ιού σύντομα θα ανήκει στο παρελθόν και ότι φέτος πολλοί πολίτες μας θα έρθουν για διακοπές στην Ελλάδα, αλλά περιμένω και τους Έλληνες φίλους μας στη Σερβία», σημείωσε ο κ. Ντάτσιτς και πρόσθεσε αναφορικά με την ευρωπαϊκή τροχιά στην οποία έχει μπει η Σερβία:

«Θεωρούμε την Ελλάδα πολύ σημαντικό υποστηρικτή των προσπαθειών μας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία αποτελεί προτεραιότητα της εξωτερικής μας πολιτικής. Επίσης, είναι εξαιρετικά σημαντική η ελληνική θέση σχετικά με το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, διότι ως ένα κράτος με επιρροή στην περιοχή μας και στην Ευρώπη, η Ελλάδα συμμερίζεται τη θέση μας και αντιτίθεται στη μονομερώς διακηρυγμένη ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου».

Τέλος, για το ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου, πρόσθεσε πως «ήμασταν έτοιμοι όλον αυτόν τον καιρό να συνεχίσουμε τον διάλογο και τώρα πληρούνται οι προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο, οπότε περιμένω ότι σύντομα θα επαναλάβουμε τις συνομιλίες. Δεν υπάρχουν έτοιμες λύσεις, πρέπει να τις προσεγγίσουμε όλοι μαζί, φυσικά χωρίς μονομερείς κινήσεις και με πλήρη ετοιμότητα για συμβιβασμό».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ