- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το νέο 10ετές ομόλογο
Το δεύτερο που εκδίδεται από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού
Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το νέο 10ετές ομόλογο - Ανάδοχοι της έκδοσης έχουν οριστεί οι BNP Paribas, BofA, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC και JPMorgan.
Και επίσημα άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το νέο 10ετές ομόλογο του Ελληνικού Δημοσίου, όπως είχε προαναγγείλει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Πρόκειται για το δεύτερο που εκδίδεται από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού.
Όπως είχε τονίσει ο κ. Σταϊκούρας, τα συγκεκριμένα ποσά που δανείζεται το κράτος από τις αγορές χρησιμοποιούνται -μαζί με τον αυξημένο δανεισμό από έντοκα γραμμάτια, τα έσοδα του προϋπολογισμού και τη χρήση των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης- για τη χρηματοδότηση των μέτρων στήριξης. Καθώς, τα ευρωπαϊκά κονδύλια θα αρχίσουν να εισρέουν από τον Ιούλιο.
Ανάδοχοι της έκδοσης έχουν οριστεί οι BNP Paribas, BofA, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC και JPMorgan. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες στόχος είναι η άντληση περίπου 2,5 δισ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι μετά το νέο QE της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και το σχέδιο της Κομισιόν για το «Ταμείο Ανάκαμψης», το κλίμα είναι ιδιαίτερα ευνοϊκό για τα ελληνικά ομόλογα, με τις αποδόσεις τους να έχουν υποχωρήσει κατά πολύ (η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,38%).
Η ΕΚΤ είχε αγοράσει έως το τέλος του Μαΐου, στο πλαίσιο του προγράμματος PEPP (Pandemic Emergency Purchase Programme), ελληνικά ομόλογα αξίας 4,69 δισ. ευρώ. Παράλληλα, στην τελευταία συνεδρίασή της αποφάσισε την αύξηση των κονδυλίων για τις έκτακτες αγορές ενεργητικού λόγω πανδημίας κατά 600 δισ. ευρώ, στο 1,35 δισ. ευρώ συνολικά. Αυτό σημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αγοράσει περισσότερα ελληνικά ομόλογα, στηρίζοντας έτσι το κόστος δανεισμού της χώρας.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εφόσον υπάρχουν άλλα περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να ικανοποιήσουν το ύψος της οφειλής
«Να είστε πολύ προσεκτικός γιατί βρέθηκαν και οστά των παιδιών μου»
Καλύφθηκαν και οι 10.000 θέσεις ειδικότητας - Επανεκκίνηση των προγραμμάτων «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»
«Η ερμηνεία της, ιδιαίτερα, στην τηλεοπτική σειρά Λωξάντρα, έπλασε μία από τις εμβληματικότερες παρουσίες στην τηλεόραση»
Τι ώρα μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
«Στήσατε συνομωσία πάνω σε μία εθνική τραγωδία»
Εύσημα Γκεοργκίεβα στην Ελλάδα για την πρόωρη αποπληρωμή δανείων
Γιατί έπεσε άσφαλτος στο σημείο όπου βρέθηκαν τα αρχαία
Παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην προσύνοδο του PES για την ενεργειακή κρίση και τις διεθνείς εξελίξεις
«Θα οργανώσουμε επιχειρήσεις για να τους πετάξουμε έξω» δηλώνει ο υπουργός
Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για τα μέτρα στήριξης, τη δημοσιονομική σταθερότητα και την προστασία των ανηλίκων
«Δεν θα δεχθούμε περικοπές σε κρίσιμους πυλώνες» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Η επανέναρξη του Great Sea Interconnector (GSI) και οι πιθανές επιλογές της Άγκυρας
Η παραδοχή του Αμερικανού προέδρου και το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στη Μέση Ανατολή
«Έτσι αντιλαμβάνεται ο κ. Δούκας την αναβάθμιση μιας ιστορικής πλατείας;» διερωτάται η παράταξη «Αθήνα Ψηλά»
Στα 1,35 ευρώ το λίτρο για τους δικαιούχους του επιδόματος
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία
Διπλωμάτης καριέρας και με μεγάλη εμπειρία - Το προφίλ και η πορεία του
Συνάντηση του πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία αγροτών στη Λάρισα για το κόστος παραγωγής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.