Πολιτικη & Οικονομια

Θεοχάρης: Η Ελλάδα έτοιμη να υποδεχτεί και τον τελευταίο τουρίστα

«Ανοίγουμε, αλλά παράλληλα παρακολουθούμε εντατικά τις εξελίξεις με τον κορωνοϊό» ξεκαθαρίζει ο υπουργός Τουρισμού

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τουρίστες στην Αθήνα
Τουρίστες στην Αθήνα/ © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Τουρισμός - Κορωνοϊός: «Είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε και τον τελευταίο τουρίστα», δηλώνει ο υπουργός Χάρης Θεοχάρης.

Την ετοιμότητα της Ελλάδας να υποδεχτεί και τον τελευταίο τουρίστα εν μέσω κορωνοϊού δηλώνει ο Χάρης Θεοχάρης.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης 28 Μαΐου 2020, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο κ. Θεοχάρης διαμήνυσε ότι «στόχος μας είναι να είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε και τον τελευταίο τουρίστα που θα ξεπεράσει τους φόβους του και θα έχει την οικονομική δυνατότητα να επισκεφτεί τη χώρα μας».

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης σημειώνει ότι «όλη η Ελλάδα θα έχει την ίδια δυνατότητα διαχείρισης κρουσμάτων». Και ξεκαθαρίζει: «Συνεργαζόμαστε με το Υπουργείο Υγείας για την ενίσχυση όλων των δομών ώστε όλη η χώρα, από το μικρότερο νησί μέχρι την Αθήνα, να είναι ικανή να υποδεχτεί τουρίστες και να διαχειριστεί οποιοδήποτε κρούσμα ή επικίνδυνη κατάσταση».

«Στόχος μας είναι να είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε και τον τελευταίο τουρίστα που θα ξεπεράσει τους φόβους του και θα έχει την οικονομική δυνατότητα να επισκεφτεί τη χώρα μας. Κάθε 1% που θα κερδίζουμε φέτος, θα είναι επί 5 του χρόνου» υπογραμμίζει.

Θεοχάρης - Κορωνοϊός: Με λίστα οι αφίξεις των τουριστών από το εξωτερικό

Για τις χώρες από τις οποίες θα υποδεχθούμε επισκέπτες, ο κ. Θεοχάρης αναφέρει ότι οι λίστες με τις χώρες που κυκλοφορούν στα social media, απέχουν από την πραγματικότητα.

«Η λίστα που θα ανακοινώσουμε πριν ap;o το τέλος του μήνα, αφορά τις χώρες από όπου θα μπορεί να ταξιδέψει κάποιος χωρίς ιδιαίτερες διατυπώσεις. Θα ελέγχονται δειγματοληπτικά ώστε οι γιατροί να επιβλέπουν πως τα πράγματα εξελίσσονται ομαλά» δηλώνει ο υπουργός.

Και επισημαίνει: «Ανοίγουμε, αλλά παράλληλα παρακολουθούμε εντατικά την εξέλιξη της κατάστασης. Τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα θα προστατεύουν και το προσωπικό και τους τουρίστες».

Για τα υγειονομικά πρωτόκολλα ο κ. Θεοχάρης υπογραμμίζει ότι έγινε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει, σημειώνοντας ότι καθιερώθηκε συνεργασία κάθε μεγάλου καταλύματος από 50 κρεβάτια και πάνω με γιατρό. «Αυτή θα είναι η πρώτη γραμμή άμυνας του εθνικού μας συστήματος υγείας. Κάθε γιατρός θα μπορεί να καθησυχάσει τον κάθε έναν που έχει ανάγκη. Ο ξενοδόχος έχει συμβληθεί με κάποιο γιατρό» εξηγεί ο κ. Θεοχάρης.

Στο σκέλος της στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων τονίζει ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης στοχεύει στο να υπάρξει δουλειά για όλους, γι' αυτό -όπως λέει- ανακοινώθηκε ευελιξία στα ξενοδοχεία και στα εργασιακά και στο πρόγραμμα ενίσχυσης ώστε και οι εργαζόμενοι να στηριχτούν περισσότερο και οι επιχειρήσεις να προσλάβουν περισσότερο προσωπικό από όσο χρειάζονται.

Κορωνοϊός: Τι ανέφερε ο Χάρης Θεοχάρης για εσωτερικό τουρισμό και σχολικές εκδρομές

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ο κ. Θεοχάρης κάνει εκτενή αναφορά για τα προγράμματα εσωτερικού τουρισμού και τις σχολικές εκδρομές. Για τον εσωτερικό τουρισμό σημειώνει ότι ο στόχος είναι από την 1η Ιουλίου να ξεκινήσει το πρόγραμμα στήριξης για τον εσωτερικό τουρισμό. Και ξεκαθαρίζει: «Εμείς στηρίζουμε τον εσωτερικό τουρισμό:

  • με 30 εκατ. ευρώ με το πρόγραμμα "Τουρισμός για Όλους" του Υπουργείου Τουρισμού,
  • με 30 εκατ. ευρώ με το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ και
  • με 10 – 20 εκατ. ευρώ σε ένα πρόγραμμα εταιρικών «voucher» ώστε και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις να δώσουν «voucher» στους υπαλλήλους τους για διακοπές».

Για τις σχολικές εκδρομές ο υπουργός αναφέρει ότι «βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τη "fedHATTA" για να βρεθούν λύσεις για τα ταξιδιωτικά γραφεία και τις ακυρώσεις στις σχολικές εκδρομές».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ