- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αισόδοξος ο Μητσοτάκης για την εστίαση - «Άλλαξε το κλίμα»
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στους εμπορικούς δρόμους του Πειραιά
Στον Πειραιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη λειτουργία της εστίασης. Άλλαξε το κλίμα. Αρχίζει και κινείται η αγορά.
Τον Πειραιά επισκέφθηκε το πρωί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να περπατήσει σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της πόλης, λίγες ώρες αφότου άνοιξε και ο κλάδος της εστίασης. Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με καταστηματάρχες και θαμώνες για την προσαρμογή τους στη νέα καθημερινότητα και στους κανόνες υγειονομικής προστασίας που απαιτούνται λόγω της πανδημίας. Είχε επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους σε επιχειρήσεις λιανεμπορίου, οι οποίες επαναλειτουργούν εδώ και δύο εβδομάδες.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άκουσε τις ανησυχίες των επιχειρηματιών για θέματα ρευστότητας και τζίρου. «Κάναμε επισκόπηση στην αγορά και χαίρομαι που βλέπω ότι αρχίζει και κινείται», δήλωσε ο πρωθυπουργός. «Νομίζω ότι με την εστίαση άλλαξε το κλίμα», προσέθεσε, για να συμπληρώσει ότι με λίγη πίστωση χρόνου ο κόσμος της αγοράς θα δρέψει τους καρπούς από την αισιοδοξία των πολιτών.
«Φεύγω πολύ πιο αισιόδοξος», ανέφερε ο πρωθυπουργός λίγο πριν την αναχώρησή του, ενώ διαπίστωσε την αξιοποίηση υπαίθριων χώρων, στη βάση των νέων κανόνων επαναλειτουργίας, ώστε να προστατευθεί η δημόσια υγεία και παράλληλα να αντισταθμιστεί η απώλεια που επιβάλλει η προσωρινή απαγόρευση χρήσης κλειστών εγκαταστάσεων.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε ακόμα ότι η επίδοση στον τουρισμό θα είναι καλύτερη από ό,τι αναμένεται και αυτό θα αυξήσει την πελατεία των μαγαζιών.
Κατά τη διάρκεια του περιπάτου ο πρωθυπουργός συνάντησε ανθρώπους κάθε ηλικίας, οικογένειες και πολλά παιδιά, από μαθητές του Δημοτικού που ετοιμάζονται, πλέον, για την επιστροφή τους στα θρανία έως μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου που παρακολουθούν μαθήματα στις τάξεις εκ περιτροπής ή μέσω τηλεκπαίδευσης. Επίσης, είχε σύντομη συνομιλία με τον δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη.
Τον πρωθυπουργό συνόδευσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, Νίκος Μανεσιώτης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αντιπαράθεση με φόντο τα επεισόδια
Η ομιλία του στα εγκαίνια της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης
Τρίτη η Καρυστιανού, τέταρτο το ΠΑΣΟΚ
Η αναφορά θεωρείται ότι περιέχει σαφείς πολιτικές αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα
Το κόμμα που ο ίδιος δημιούργησε πριν δυο χρόνια
48ωρο «λουκέτο» σε επιχειρήσεις σε Παλαιό Φάληρο, Άλιμο και Γλυφάδα
«Αγαπάμε το ΠΑΣΟΚ; Ας το αποδείξουμε»
Καταβολή επικουρικών συντάξεων σε δύο κύματα
Στη δημοσιότητα οι «300+1» υπογραφές που κατατέθηκαν μαζί με την Ιδρυτική Διακήρυξη
Νέα παρέμβαση μετά τις αντιδράσεις για τα περί συνεργασίας με την ΕΛΑΣ
«Η ΕΛΑΣ μάζεψε ό,τι ρετάλι υπάρχει από τον ΣΥΡΙΖΑ»
Αιχμηρή απάντηση στις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων που άνοιξε θέμα συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα
Τι ισχύει για τις λαϊκές αγορές
Σφοδρή κριτική του άλλοτε στενού του συνεργάτη
Μετά τις αναφορές του πρώην επικεφαλής της ΑΔΑΕ για τη δημοσιογραφία
Έφερε ως παράδειγμα τον δεύτερο γύρο των εκλογών του 2023 στον Δήμο Αθηναίων
Να προστατευθούν τα δικαιώματα και οι περιουσίες της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας
Παρέμβαση του πρώην προέδρου της ΑΔΑΕ κατά του δημοσιεύματος - Απάντηση του εκδότη σε υψηλούς τόνους
Το ακραίο τοξικό κλίμα που επικρατεί στον δημόσιο λόγο, αποτελεί βασικό παράγοντα της απογοήτευσης και της αποστροφής του εκλογικού σώματος από την κάλπη
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Τα μέτρα για ακρίβεια, ενέργεια και μεταρρυθμίσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.