Πολιτικη & Οικονομια

Νταλκάς

Συγκλονίζει την κοινή γνώμη η υπόθεση φοροδιαφυγής του Τόλη Βοσκόπουλου.

115115-718265.jpg
Άγγελος Τσέκερης - Γιώργος Κυρίτσης
ΤΕΥΧΟΣ 303
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
6496-15010.jpg

Συγκλονίζει την κοινή γνώμη η υπόθεση φοροδιαφυγής του Τόλη Βοσκόπουλου.  Ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής ετοιμάζεται να απαντήσει στις κατηγορίες, με νέο δίσκο, ενώ οι πολυάριθμοι αφοσιωμένοι θαυμαστές του συγκεντρώνουν γαρδένιες, μπουκάλια ουίσκι και πιάτα για σπάσιμο προκειμένου να τον ενισχύσουν. Η τελευταία φορολογική δήλωση του Τόλη, που υποβλήθηκε προ 17ετίας, βρέθηκε τυχαία στην πρόσφατη κατεδάφιση του παραλιακού κέντρου «Φαντασία» και πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα σε δύο συλλεκτικές κασετίνες με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και αναφορές για τη ζωή και το έργο του καλλιτέχνη. 

Από την έρευνα προέκυψε επίσης ότι διάφοροι επιτήδειοι καλλιτέχνες εξαπατούσαν την εφορία ισχυριζόμενοι ότι το έργο τους εξάγεται στη Γιουροβίζιον και έπαιρναν φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις, ενώ τα τραγούδια τους διατίθεντο μέσω κυκλωμάτων σε μαγαζιά υπεράνω υποψίας. Στο μικροσκόπιο έχει μπει και η περίπτωση τραγουδιστή που διορίστηκε υπολοχαγός πυροβολικού, δηλώνοντας ψευδώς ότι μπήκε στην εξάδα του διεθνούς διαγωνισμού. Εάν διαπιστωθεί ότι ισχύει η πληροφορία, ο καλλιτέχνης θα αποταχθεί από τις Ένοπλες Δυνάμεις, θα του επιβληθεί πρόστιμο και θα διοριστεί υπάλληλος της Βουλής, κάνοντας χρήση του νόμου Περί προσλήψεως από το δημόσιο των πρωτευσάντων σε διεθνείς διαγωνισμούς και άλλες διατάξεις.

Με την υπόθεση ασχολήθηκε το Ecofin, το οποίο συνήλθε εκτάκτως την προηγούμενη εβδομάδα. Προκειμένου να αμβλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις, η κυβέρνηση ανακοίνωσε αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 40 έτη και ουσιαστική κατάργηση των αποζημιώσεων απόλυσης, έτσι ώστε να κατευθύνει την προσοχή της κοινής γνώμης στο θετικό της έργο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ