Πολιτικη & Οικονομια

Πέτσας σε ΕΣΗΕΑ: Έχουν ληφθεί μέτρα για την ενίσχυση των ΜΜΕ

«Ώστε η αναπόφευκτη ύφεση που προκαλείται από την υγειονομική κρίση να μην αφήσει μόνιμη ουλή»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
petsas.jpg
Στέλιος Πέτσας © EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, κ. Στέλιου Πέτσα, στην επιστολή της ΕΣΗΕΑ αναφορικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στα ΜΜΕ.

Ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, απέστειλε αναλυτική απάντηση στην επιστολή της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών σχετικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στα ΜΜΕ.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, στην απάντηση περιγράφονται εκτενώς τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα για τη στήριξη και την ενίσχυση των ΜΜΕ, λαμβάνοντας υπόψη τον σημαντικό ρόλο που αυτά έχουν διαδραματίσει στη σοβαρή και υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών και της κοινωνίας εν γένει, για την προστασία από τον κορωνοϊό.

«Υπογραμμίζεται, δε, ότι στόχος των μέτρων είναι η υποστήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων που επλήγησαν, ώστε μέσα από το σχέδιο της κυβέρνησης η αναπόφευκτη ύφεση που προκαλείται από την υγειονομική κρίση να μην αφήσει μόνιμη ουλή στην οικονομία μας. Σημειώνεται ότι κατά τη χθεσινή τοποθέτησή του στο Συμβούλιο των Υπουργών Πολιτισμού και Οπτικοακουστικών Θεμάτων της Ε.Ε., ο υπουργός επισήμανε την ανάγκη ουσιαστικής υποστήριξης των ΜΜΕ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο μέσω μιας σταθερής, βιώσιμης, διαφανούς και επαρκούς χρηματοδότησης», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Τη σχετική επιστολή προς τον πρωθυπουργό της χώρας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων απέστειλε την περασμένη Παρασκευή, 8 Μαΐου 2020, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, στο πλαίσιο των ενεργειών του με στόχο τη στήριξη των δημοσιογράφων που εργάζονται στα ΜΜΕ και ιδιαίτερα στον έντυπο Τύπο. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ