Πολιτικη & Οικονομια

Αυτοψία Άδωνι Γεωργιάδη στην «Ακτή του Ήλιου»

«Όλα πηγαίνουν "ρολόι"», είπε ο Υπουργός και ευχαρίστησε τον κόσμο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άδωνις Γεωργιάδης
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στην «Ακτή του Ήλιου» © Eurokinissi

Άδωνις Γεωργιάδης: Τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα μέτρα στις παραλίες - Ευχαριστώ τον κόσμο για την πειθαρχία που έχει επιδείξει.

Αυτοψία σε οργανωμένες παραλίες της Αττικής πραγματοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδηςσυνοδευόμενος από τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Παπαθανάση. Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι τα δύο κυβερνητικά στελέχη βρέθηκαν στην Ακτή Βουλιαγμένης και αργότερα στην «Ακτή του Ήλιου» στον Άλιμο, προκειμένου να διαπιστώσουν αν τηρούνται τα μέτρα προστασίας και οι αποστάσεις ασφαλείας.

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Με τον υφυπουργό, τον κύριο Παπαθανάση, με τον οποίο είχαμε την ευθύνη να ανοίξουμε σήμερα τις παραλίες, κατόπιν της αποφάσεως που έλαβε ο κύριος Πρωθυπουργός μετά την εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων και του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κάναμε περιοδεία στις περισσότερες οργανωμένες παραλίες του θαλάσσιου μετώπου της Αττικής και καταλήγουμε εδώ, στον Άλιμο. Όλα πηγαίνουν "ρολόι". Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για την πειθαρχία που έχει επιδείξει όσον αφορά στην τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων. Ήδη, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης "παίζουν" με πολύ θετικά σχόλια τις σημερινές εικόνες από τις ελληνικές παραλίες. Όλα θα πάνε καλά. Ο ελληνικός λαός, με πειθαρχία και με υπομονή, έχει κερδίσει ένα μεγάλο στοίχημα και τώρα ξεκινάμε την προσπάθεια να κερδίσουμε και το επόμενο στοίχημα, που είναι αυτό της οικονομίας και του ανοίγματος ξανά της κανονικής μας ζωής».

 

 Οι υψηλές θερμοκρασίας οδήγησαν πολλούς Αθηναίους στις ακτές της Αττικής, ιδιαίτερα μετά το μεσημέρι, ωστόσο η μεγάλη προσέλευση στις πλαζ αναμένεται αύριο Κυριακή.

adonis_2.jpg
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στην «Ακτή του Ήλιου» © Eurokinissi

Οι δήμοι εργάστηκαν πυρετωδώς όλες τις προηγούμενες ημέρες, προκειμένου να ετοιμάσουν τις οργανωμένες παραλίες, σύμφωνα με τις οδηγίες που τέθηκαν. Αυτές προβλέπουν μεταξύ άλλων 40 λουόμενους ανά ένα στρέμμα, τέσσερα μέτρα ο ένας άξονας της ομπρέλας από τον άλλο και δύο ξαπλώστρες ανά ομπρέλα. Στις εισόδους γίνεται καταμέτρηση του κοινού, ώστε να τηρηθεί και να μην ξεπεραστεί το όριο. Συνεργεία καθαρισμού απολυμαίνουν καρέκλες και ξαπλώστρες σε κάθε αλλαγή λουόμενου, ενώ γίνεται διαρκώς αποβακτηριοποίηση στις τουαλέτες.

Οι καντίνες και τα μπαρ δεν πουλούν αλκοόλ και για όλα τα άλλα είδη (καφές, αναψυκτικά, σάντουιτς σε συσκευασία κ.α.) οι λουόμενοι τα αγοράζουν και επιστρέφουν στις ξαπλώστρες, επειδή δεν επιτρέπεται η κατανάλωσή τους στον εκεί χώρο για να αποφευχθούν συνωστισμοί (λειτουργούν δηλαδή σαν take away), ενώ απαγορεύεται και η μουσική.

Η δημοτική Αστυνομία εποπτεύει και τα πρόστιμα για όσους δεν ανταποκρίνονται στις οδηγίες είναι πολύ τσουχτερά, ωστόσο στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι λουόμενοι εμφανίζονται και ενημερωμένοι ως προς τις υποδείξεις που έχουν ανακοινωθεί και συμμορφώνονται τηρώντας τις αποστάσεις, με αποτέλεσμα στις πλαζ να μην έχει προκύψει μέχρι στιγμής κάποιο σοβαρό περιστατικό παρατυπίας.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ