Πολιτικη & Οικονομια

Πέτσας για εστίαση: Αναμένουμε την απάντηση των ειδικών

Δεν θα ανοίξουν τη Δευτέρα τα εστιατόρια εντός των εμπορικών κέντρων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στέλιος Πέτσας
Στέλιος Πέτσας / © EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Εντός της ημέρας, σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα, η κυβέρνηση θα κάνει ανακοινώσεις για τον χώρο της εστιάσης και το ενδεχόμενο της επαναλειτουργίας του νωρίτερα.

«Έχουμε πει από την αρχή ότι το σχέδιο της κυβέρνησης δέχεται αναθεωρήσεις», διαμηνύει με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σημειώνοντας ότι σήμερα αναμένεται η απάντηση της επιτροπής των ειδικών για το ενδεχόμενο επίσπευσης του ανοίγματος και της εστίασης. Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης εξήγησε ότι αυτό γίνεται με αφορμή και το πρόωρο άνοιγμα, τη Δευτέρα, των εμπορικών πολυκαταστημάτων, τύπου mall. 

Διευκρίνισε, ωστόσο, ο κ. Πέτσας ότι τα εστιατόρια που βρίσκονται μέσα στα εμπορικά κέντρα δεν θα ανοίξουν τη Δευτέρα, θα ανοίξουν μαζί με όλα τα υπόλοιπα. 

Για τον τουρισμό, δήλωσε ότι στα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα γίνουν οι σχετικός ανακοινώσεις για το κυβερνητικό σχέδιο Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο στα μέσα Ιουνίου η κυβέρνηση θα έχει την εικόνα για το πώς θα κινηθεί ο τουρισμός από την 1η Ιουλίου. Υποστήριξε ότι τα πρωτόκολλα πάνω στα οποία εργάζεται η κυβέρνηση, έχουν στόχο να πείσουν τους ταξιδιώτες ότι η χώρα μας είναι ασφαλής προορισμός αλλά και τους επιχειρηματίες τους συμφέρει να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους. Τέλος δήλωσε ότι η Ελλάδα συζητά και με άλλες χώρες το ενδεχόμενο διμερών συμφωνιών, υπογραμμίζοντας πάντως ότι στην ΕΕ δεν πρέπει να υπάρχει κατακερματισμός.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ