- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κόντρα Κουμουτσάκου - Τζανακόπουλου για το προσφυγικό
Στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για τη «βελτίωση της μεταναστευτικής νομοθεσίας»
Αντιπαράθεση Κουμουτσάκου - Τζανακόπουλου στη Βουλή για τη διαχείριση του μεταναστευτικού/προσφυγικού.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται γεωπολιτικούς λόγους για την κατάσταση στο προσφυγικό / μεταναστευτικό επί ημερών του αλλά για τις ροές του Ιουλίου και Αυγούστου του 2019 λέει ότι φταίει η κυβέρνηση της ΝΔ και όχι η Τουρκία, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος, απαντώντας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημήτρη Τζανακόπουλο, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για τη «βελτίωση της μεταναστευτικής νομοθεσίας».
Ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι επί της προηγούμενης κυβέρνησης υπήρχαν γεωπολιτικοί λόγοι και ότι αυτό το εκλαμβάνει ως μια δικαιολόγηση της απαράδεκτης κατάστασης που είχε δημιουργηθεί στη χώρα είπε ο κ. Κουμουτσάκος σημειώνοντας ότι «γεννιόνται τα μεταναστευτικά κύματα από γεωπολιτικούς λόγους, όμως τo που αυτά αυτά στρέφονται και το πως αυτά τα διαχειρίζεται ένα κράτος αφορά τις κυβερνήσεις [..] κι εκεί πήρατε κάτω από τη βάση, είχατε μια καταστροφική πολιτική». Επέκρινε επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με αφορμή τα γεγονότα στον Έβρο, δεν είπε ούτε μια λέξη καταδίκης της πολιτικής της Τουρκίας: Όλος ο κόσμος καταλαβαίνει ότι είναι γεωπολιτικοί οι λόγοι για τις ροές , κι εσείς λέτε όχι, ότι για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2019, φταίει η κυβέρνηση και όχι η Τουρκία.
Ζητώντας τον λόγο, ο κ. Τζανακόπουλος εξήγησε ότι προσυπογράφει πως είναι γεωπολιτικοί οι λόγοι της αύξησης των ροών, αλλά κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επέλεξε αυτές τις ροές μεταναστών/προσφύγων «για λόγους βιοπολιτικής επιλογής δήθεν αποτροπής», να τους εγκλωβίσει στα νησιά και να τους εξαθλιώσει. Πήρατε αυτή την επιλογή για να κάνετε το χατήρι ιδεολογικών , κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που εσείς καλλιεργήσατε, είπε ο κ. Τζανακόπουλος.
Για το ρόλο της Τουρκίας είπε ότι «από την πρώτη στιγμή καταδικάσαμε την πολιτική Ερντογάν και την ίδια στιγμή είπαμε ότι οι παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου από τον Ερντογάν δεν μπορούν να νομιμοποιούν επιλογές από μεριάς κυβέρνησης, για αντιπαραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου».
Ανταπαντώντας, ο κ. Κουμουτσάκος είπε ότι ο εγκλωβισμός στα νησιά «είναι δικό σας έργο» με τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας το 2016 για το προσφυγικό / μεταναστευτικό.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρωθυπουργός συνέδεσε τον χώρο όπου γεννήθηκε η δημοκρατία με τη σύγχρονη τεχνολογική μετάβαση
Μετά από σύσκεψη έγινε στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
«Πρόκειται για αντιπολίτευση υποδίκων;» αναρωτιέται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Παπαστεργίου: «Η ΤΝ χρειάζεται κανόνες που προστατεύουν τους πολίτες και απελευθερώνουν την καινοτομία»
Τι αναφέρουν στην επιστολή τους
Τι πρέπει να προσέξει πριν αποδεχτείτε αλλαγή στους όρους της μίσθωσης
Η επιλογή των σχολικών μονάδων καλύπτει και τις 13 Περιφέρειες της χώρας
Συνέντευξη του Περιφερειάρχη Αττικής στο περιοδικό Fortune Greece
Oι υπαχθείσες αιτήσεις βρίσκονται σε κατάσταση διαδοχής
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης υπογράμμισε ότι η πρόληψη και η άμεση κινητοποίηση είναι καθοριστικές
«Έχουμε ολιγωρήσει να δράσουμε αποφασιστικά», τόνισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ
Συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Ελληνικό Μετρό και κατοίκων της περιοχής
Η απάντηση του υπουργού Υγείας στην αρχειοθέτηση των υποθέσεων των 7 βουλευτών της ΝΔ
Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει θα διαχειριστεί κρίσιμες διαπραγματεύσεις
«Οι συμπολίτες μου γνωρίζουν ότι η περιουσία μου δεν έχει αυξηθεί ούτε κατά ένα τετραγωνικό εκατοστό»
Πώς χρησιμοποιείται η ψηφιακή κάρτα
Με 15 η Κοινοβουλευτική Ομάδα
«Αναδεικνύεται όλη η αλήθεια για τον ΟΠΕΚΕΠΕ»
«Η αντιπολίτευση, με πρώτο το ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για «κυβέρνηση υποδίκων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.