Πολιτικη & Οικονομια

Ζέρβας: Θα δοθεί χώρος στα καταστήματα, με σεβασμό στην πόλη

«Θα δημιουργήσουμε νέες, υπαίθριες, αγορές σε περιοχές οι οποίες αυτή τη στιγμή είναι ελεύθεροι χώροι»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ζέρβας
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Την επέκταση των καταστημάτων εστίασης αλλά και τη δημιουργία νέων αγορών πάντα με σεβασμό στη Θεσσαλονίκη προανήγγειλε ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Την παροχή περισσότερου χώρου στα καταστήματα εστίασης προανήγγειλε με δηλώσεις του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Θα δώσουμε περισσότερο χώρο στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Θα δημιουργήσουμε νέες, υπαίθριες, αγορές σε περιοχές οι οποίες αυτή τη στιγμή είναι ελεύθεροι χώροι. Όλα αυτά θα γίνουν με απόλυτο σεβασμό στην κυκλοφορία της πόλης και σεβασμό στη διέλευση των πεζών», δήλωσε ο κ. Ζέρβας.

Ο κ. Ζέρβας αναφέρθηκε στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αναφορικά με την επαναλειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, τονίζοντας πως ο δήμος Θεσσαλονίκης δεσμεύτηκε για μία σειρά από τις προτάσεις, οι οποίες θα κατατεθούν τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, μεταξύ των προτάσεων είναι η δημιουργία υπαίθριων αγορών δίνοντας για παράδειγμα πως μπορούν να αξιοποιηθούν η Πλατεία Δικαστηρίων, το Πάρκο Ξαρχάκου, η Νέα Παραλία και ο χώρος της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Αναφορικά με τις πεζοδρομήσεις, είπε πως μία σκέψη είναι η πεζοδρόμηση της Λεωφόρου Νίκης -αλλά σε συγεκριμένες ώρες και ημέρες της εβδομάδας- η Καρόλου Ντηλ και τα Λαδάδικα.

Παράλληλα, μεταξύ των μέτρων που σχεδιάζονται είναι οι «Λευκές Νύχτες» και voucher σε φοιτητές και σώματα ασφαλείας. Ερωτηθείς ο κ. Ζέρβας εάν «φοβάται» μήπως και δεν μπορέσει να μαζέψει η διοίκηση τα τραπεζοκαθίσματα που θα αναπτυχθούν με τη λήξη των μέτρων, απάντησε: «Το φοβάμαι πάρα πολύ, γι' αυτό θέλω ότι ισχύσει να ισχύσει για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα».

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχάλης Κούπκας πρόσθεσε πως ο δήμος Θεσσαλονίκης αναμένει νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα νέα μέτρα που θα ληφθούν για τον κλάδο της εστίασης. «Ο δήμαρχος προέταξε τη βιωσιμότητα αυτών των επιχειρήσεων και το μεγαλύτερο διακύβευμα είναι να μπούμε μπροστά και να βάλουμε πλάτη για να μη χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας στον τομέα της εστίασης».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ