Πολιτικη & Οικονομια

Άγρια κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για Παπαγγελόπουλο και Προανακριτική

Για «μεγαλοπρεπές βατερλό» κάνει λόγο η Κουμουνδούρου - Ποιες νέες κατηγορίες προτείνουν βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δημήτρης Παπαγγελόπουλος
Δημήτρης Παπαγγελόπουλος/ © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Νέα σύγκρουση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για Παπαγγελόπουλο και Προανακριτική - Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στις νέες κατηγορίες που προτείνουν «γαλάζιοι» βουλευτές.

Σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης εξελίσσεται για μια ακόμη φορά η Προανακριτική για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Με βουλευτές της ΝΔ να ζητούν να προστεθούν νέα αδικήματα στο κατηγορητήριο για τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης (επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ) Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, η Κουμουνδούρου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται στο κυβερνών κόμμα.

«Είχαμε προειδοποιήσει ότι η υπόθεση της Προανακριτικής θα μετατραπεί για τη ΝΔ σε ένα μεγαλοπρεπές Βατερλό. Αυτό και γίνεται», αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εξελίξεις στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου. Και συνεχίζει: «Αφού τα στοιχεία και η αλήθεια δεν τους επέτρεψαν να βαφτίσουν το υπαρκτό σκάνδαλο Novartis σε σκευωρία, τώρα προχωρούν στο δεύτερο στάδιο της γελοιοποίησης τους, κατασκευάζοντας κατηγορίες που μόνο στο μυαλό των πραγματικών σκευωρών υπάρχουν».

«Απέτυχαν να μπλοκάρουν τη δικαστική έρευνα για το σκάνδαλο Novartis, απέτυχαν να τρομοκρατήσουν μάρτυρες και δικαστικούς λειτουργούς. Θα αποτύχουν ξανά» αναφέρει χαρακτηριστικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παπαγγελόπουλος - Προανακριτική: Ποιες νέες κατηγορίες προτείνει η ΝΔ

Επέκταση του διερευνητικού καθήκοντος της προανακριτικής, που ήδη έχει συσταθεί για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο προτείνουν 30 βουλευτές της ΝΔ.

Συγκεκριμένα, οι «γαλάζιοι» βουλευτές προτείνουν η προανακριτική επιτροπή να διερευνήσει επτά πιθανά αδικήματα ανάμεσα στα οποία είναι η σύσταση συμμορίας, η εκβίαση και η δωροληψία πολιτικού προσώπου. 

Η πρόταση που κατέθεσαν οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος πρόκειται να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής εντός των 10 επόμενων ημερών. Όσον αφορά τη διαδικασία για την αποδοχή της ή όχι, αυτή θα γίνει με μυστική ψηφοφορία. Μάλιστα, στην εν λόγω συνεδρίαση -εάν το επιθυμεί- μπορεί να μιλήσει και ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Από τη μεριά του ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε τα ακόλουθα:

«Με βάση τη μελέτη των στοιχείων της δικογραφίας που απέστειλε προς τη Βουλή η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή, προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ότι ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Δημήτριος Παπαγγελόπουλος, πέραν των αδικημάτων για τα οποία ήδη διεξάγεται σχετική έρευνα από τη Βουλή, τέλεσε και άλλα, συνεπικουρούμενος από έτερα πρόσωπα, στο πλαίσιο και κατά την άσκηση των καθηκόντων του, με σκοπό τον έλεγχο και χειραγώγηση της Δικαιοσύνης σε συγκεκριμένες υποθέσεις, που εμφανίζουν ενότητα εγκληματικής δράσης.

» Η ΝΔ και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας έχουν εκφράσει κατ’ επανάληψη τη βούληση για την πλήρη και σε όλες τις πτυχές της διαλεύκανση της δυσώδους αυτής υπόθεσης, που συνιστά απροκάλυπτη παρέμβαση της εκτελεστικής στην δικαστική εξουσία.

» Συνεπείς προς την βούλησή μας αυτή, καταρτίσαμε σήμερα και υποβάλλουμε προς την Βουλή των Ελλήνων πρόταση διεύρυνσης του πλήθους των αδικημάτων, που φέρεται ότι τέλεσε με τη συμμετοχή και τρίτων προσώπων ο κ. Δ. Παπαγγελόπουλος σε άλλες περιπτώσεις κατά την άσκηση των καθηκόντων του, όπως εξειδικεύονται στην πρότασή μας.

» Με θεσμική προσήλωση, αντικειμενικότητα και δίχως εκπτώσεις ως προς την αλήθεια είμαστε αποφασισμένοι να φθάσουμε μέχρι τέλους ώστε να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός τι πραγματικά συνέβη και εάν χρησιμοποιήθηκε η Δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της ως υποχείρια επίορκων πολιτικών».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ