- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Άδ. Γεωργιάδης: Τα νέα μέτρα για τους μικρομεσαίους
Μέχρι τα μέσα Μαΐου το δεύτερο πρόγραμμα για παροχή κεφαλαίου κίνησης
Τα νέα μέτρα για τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης
Ενεργοποιήθηκε ήδη το πρώτο από τα χρηματοδοτικά εργαλεία που σχεδίασε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την παροχή ρευστότητας στις επιχειρήσεις, ώστε να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις από την υγειονομική κρίση που προέκυψε από την πανδημία του κορωνοϊού, δήλωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης, κατά την παρουσίαση των μέτρων ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με ένα δισ. ευρώ επιπλέον.
Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, ήδη έχουν υποβληθεί από μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, 8.336 αιτήσεις προς τις τράπεζες, για κεφάλαια κίνησης από την Αναπτυξιακή Τράπεζα (ΤΕΠΙΧΙΙ) και έχουν δεσμευθεί κεφάλαια ύψους περίπου 1,3 δισ. ευρώ προς παροχή ρευστότητας.
Το πρόγραμμα αφορά την επιδότηση επιτοκίου για δυο χρόνια, με τη δέσμευση της διατήρησης των θέσεων εργασίας μέχρι το τέλος του χρόνου.
Στο μεταξύ, μέχρι τα μέσα Μαΐου αναμένεται να ενεργοποιηθεί δεύτερο πρόγραμμα για παροχή κεφαλαίου κίνησης, με εγγύηση του 80% του δανείου από το Δημόσιο. Το ύψος του δανείου θα φτάνει μέχρι το 25% του τζίρου των επιχειρήσεων, ενώ θα προβλέπεται επίσης δέσμευση για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας μέχρι το τέλος του χρόνου. Όπως εξήγησε ο υπουργός, το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα αφορά και επιχειρήσεις που απασχολούν περισσότερους από 250 εργαζόμενους.
Το τρίτο εργαλείο που έχει ενεργοποιηθεί ήδη είναι η επιδότηση επιτοκίου επιχειρηματικών δανείων για τους μήνες Απρίλιο μέχρι Ιούνιο, με δυνατότητα επέκτασης μέχρι και τον Αύγουστο, ενώ όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, στην πλατφόρμα της ΜΟΔ έχουν υποβληθεί 5.205 αιτήσεις από επιχειρήσεις που απασχολούν περίπου 93.000 εργαζόμενους και εκκρεμούν προς έγκριση επιπλέον 25.000 αιτήσεις, με το σύνολο των εργαζόμενων να ανέρχεται σε 600.000 άτομα.
Ο υπουργός διευκρίνισε ότι αφορά σε επιδότηση επιτοκίου και όχι δανειοδότηση και όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν θα ζητήσουμε τα λεφτά πίσω».
Ταυτόχρονα, υπογράφηκαν και 151 αιτήσεις ένταξης στον αναπτυξιακό νόμο, ενώ το επόμενο διάστημα θα προκηρυχθούν δυο νέοι κύκλοι υποβολής αιτήσεων στο πλαίσιο του αναπτυξιακού νόμου, με προϋπολογισμό 150 εκατ. ευρώ για τον νέο κύκλο που αφορά στις μικρές επιχειρήσεις και 350 εκατ. ευρώ για τον νέο κύκλο του προγράμματος για τη γενική επιχειρηματικότητα.
«Μπαίνουμε στη δύσκολη και ανηφορική φάση της αντιμετώπισης της κρίσης, λόγω των οικονομικών συνεπειών και θα πρέπει να οπλιστούμε με υπομονή» τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι το υπουργείο προχώρησε στην αύξηση παραγωγής υγειονομικών υλικών, ενώ ταυτόχρονα δίνει έμφαση στα επιδοτούμενα δανειοδοτικά εργαλεία για τη ρευστότητα των επιχειρήσεων «δημιουργώντας ένα ισχυρό πλέγμα οικονομικής δραστηριότητας».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε περαιτέρω θεσμοθέτηση της συνεργασίας τους, μέσω Μνημονίου Κατανόησης
Το ποσό υπολογίζεται βάσει των εξαρτώμενων τέκνων και του οικογενειακού εισοδήματος
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος στην περιοχή
Η παρουσία της πρέσβειρας στο νησί συνοδεύτηκε από αυξημένα μέτρα ασφαλείας
«Η επόμενη ημέρα δεν μπορεί να στηριχθεί σε παλαιά μοντέλα, αλλά σε νέες δυνατότητες», τόνισε ο υπουργός
Με αφορμή ένσταση αντισυνταγματικότητας για την ΕΥΠ
Η ανάρτηση του περιφερειάρχη Αττικής
Έμφαση στην Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την ανθεκτικότητα των υδάτων και την αντιμετώπιση πυρκαγιών
Τι αλλάζει μετά την κατάργηση της τηλεφωνικής γραμμής καταγγελιών 1517
Δωρεά του Ιδρύματος «Αικατερίνης Λασκαρίδη»
Η υπουργός Εργασίας επισήμανε ότι στόχος είναι οι υψηλότεροι μισθοί
Στην 4η θέση με μονοψήφιο ποσοστό το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα
Τι ισχύει για όσους έχουν οφειλές
«Φεύγουμε από τη λογική του παζαριού μεταξύ Α΄ και Β’ γύρου», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών
Τέλος στη φημολογία βάζει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
Η τοποθέτηση της υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας στο πάνελ με θέμα «Κοινωνική Πολιτική και Επιχειρηματική Ευθύνη ως Πυλώνες Βιώσιμης Ανάπτυξης»
Επανέλαβε ότι περίπου 830 εκατ. ευρώ οποία διοχετεύονται στην κοινωνία
«Έχουμε απόθεμα καινοτομίας για να διαπρέψουμε»
Κατηγορεί επίσης τον πρώην πρωθυπουργό για «προκλητική ειρωνεία, γενικολογία και καμία ουσία στις ανακοινώσεις του»
Βρέθηκε στον Άρειο Πάγο και κατέθεσε υπογραφές για την ΕΛΑΣ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.