- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Όχι» της Αυστρίας στα ευρωομόλογα
Συνεννόηση του Σεμπάστιαν Κουρτς με τους ηγέτες Ολλανδίας και Σουηδίας
Την αντίθεση της Αυστρίας στην έκδοση ευρωομολόγων επανέλαβε ο καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κουρτς, ενόψει της σημερινής Συνόδου Κορυφής
Την κατηγορηματική αντίθεσή του στην έκδοση των αποκαλούμενων «κορωνο-ομολόγων» , δηλαδή ευρωομολόγων, για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, επανέλαβε ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, λίγες ώρες πριν από την αποψινή Σύνοδο Κορυφής. Ταυτόχρονα, διαβεβαίωσε ότι η Αυστρία θα συνεχίσει να βοηθά και να δείχνει αλληλεγγύη απέναντι στις χώρες που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τον κορωνοϊό, όπως η Ιταλία και η Ισπανία.
Ο Σεμπάστιαν Κουρτς είπε ότι, ενόψει της Συνόδου Κορυφής, έχει ανταλλάξει απόψεις με τους αρχηγούς των κυβερνήσεων της Ολλανδίας και της Σουηδίας. Όπως αναφερόταν από την Αυστριακή Καγκελαρία, ο καγκελάριος Κουρτς βρίσκεται σε επαφή τόσο με την Γερμανίδα ομόλογό του Αγκέλα Μέρκελ, όσο και με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Στη Σύνοδο Κορυφής δεν πρόκειται να υπάρξουν αποφάσεις, ανέφερε σε δηλώσεις του στη Βιέννη ο διευθυντής του Γραφείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αυστρία Μάρτιν Ζέλμαϊερ, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι μία συμφωνία για τον νέο πολυετή προϋπολογισμό της ΕΕ θα πρέπει να επιτευχθεί πριν από το καλοκαίρι. Σύμφωνα με τον ίδιο, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα προτείνει να χρησιμοποιηθεί ο προϋπολογισμός της ΕΕ ως «αξιόπιστη υπόσχεση» για να δοθούν δάνεια στις χώρες που πλήττονται από τον κορωνοϊό, τα οποία θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν ευνοϊκά μέσω ομολόγων.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Σωκράτης Φάμελλος κατά τη δευτερολογία του, απέρριψε όλες τις τροπολογίες που κατατέθηκαν στο συνέδριο
«Τρεις μήνες χωριζόμαστε δίνοντας διαπιστευτήρια ποιος αγαπάει τον Τσίπρα» - Πυρά κατά του Φάμελλου
Τι ζητούν από τον πρόεδρο Σωκράτη Φάμελλο και η θέση τους για το κόμμα Τσίπρα
Τι τελικά ισχύει με την αίτηση
Και όχι αν θα είμαστε δίπλα ή απέναντι στον Τσίπρα
Ποιος είναι ο βασικός υποψήφιος για να γίνει ο επόμενος αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
Συμμαχία με Τσίπρα ή αυτόνομη πορεία;
Αποδέχεστε όντως ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ο χρήσιμος ηλίθιος;
Η έμφαση να συνεχίσει να δίνεται σε μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις
«Ανάσα» για χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου
Στερείται λογικής η ταύτιση Τσίπρα-Μητσοτάκη
Η συγγνώμη του Κιέβου στην Αθήνα
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο πρώην πρωθυπουργός
«Έδωσε πνοή στα μεγάλα δημόσια έργα και τις κρίσιμες υποδομές» - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η εμπιστοσύνη δεν είναι δεδομένη. Είναι αποτέλεσμα συνέπειας μεταξύ αρχών και πράξης
Επί σειρά ετών υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ
Ποιοι έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.