- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γεωργιάδης: Βήμα βήμα η χαλάρωση, απαραίτητη η πειθαρχία
«Όταν μας υποδείξουν οι ειδικοί το χρονοδιάγραμμα χαλάρωσης των μέτρων αμέσως θα το εφαρμόσουμε»
Για την αποκλιμάκωση των μέτρων, για το πετρέλαιο θέρμανσης αλλά και την παραγωγή μασκών από τη χώρα μας μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Υπομονή μέχρι να ανακαλυφθεί το εμβόλιο θα πρέπει να κάνουμε για να επανέλθουμε στο έπακρο στην καθημερινότητα όπως την είχαμε συνηθίσει σύμφωνα με τον υπουργό Επενδύσεων και Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη.
Ο κ. Γεωργιάδης σε συνεντεύξεις του σε τηλεοπτικούς σταθμούς το πρωί της Τετάρτης έδωσε απαντήσεις για την αποκλιμάκωση των μέτρων, για το πετρέλαιο θέρμανσης αλλά και την παραγωγή μασκών από τη χώρα μας.
Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «θα πάμε βήμα βήμα στη χαλάρωση και η πειθαρχία είναι απαραίτητη. Επειδή ο ιός δρα αναπάντεχα δεν πρέπει να χαλαρώνουμε στον κεντρικό μας στόχο και εμείς, ως υπουργείο Ανάπτυξης, όταν μας υποδείξουν οι ειδικοί το χρονοδιάγραμμα χαλάρωσης των μέτρων αμέσως θα το εφαρμόσουμε».
Πετρέλαιο θέρμανσης
Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, το οποίο λήγει τον Απρίλιο, και να ωφεληθούν οι καταναλωτές από τις χαμηλές τιμές που διαμορφώνονται αυτή την περίοδο, ο υπουργός είπε ότι «είναι μία σκέψη που εξετάζει η κυβέρνηση».
Επίσης σημείωσε ότι «οι τιμές έχουν πέσει και στα πρατήρια ακολουθώντας τις διεθνείς τιμές», ενώ για τις τιμές σε είδη διατροφής είπε ότι, πράγματι, «υπάρχουν κάποιες αυξήσεις εξαιτίας των μέτρων που λαμβάνοντας παγκόσμια στη μάχη κατά του κορωνοϊού» αλλά υπογράμμισε ότι καθημερινά «είναι εκτεταμένοι οι έλεγχοι από τη γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή για να αποφεύγονται φαινόμενα αισχροκέρδειας και ζήτησε όποιος καταναλωτής εντοπίζει τέτοιο φαινόμενο να το καταγγέλει άμεσα στο τηλεφωνικό κέντρο 1520». Μόνο χθες, όπως είπε, έγιναν 400 έλεγχοι.
Στις 25 Απριλίου ξεκινάει η παραγωγή μασκών
Ο υπουργός γνωστοποίησε ότι χθες έγινε με παρέμβαση των υπουργείων Υγείας και Ανάπτυξης η παραλαβή μηχανημάτων, από την Κίνα, προκειμένου να υπάρξει παραγωγή υγειονομικών μασκών ασφαλείας από μεγάλο εργοστάσιο παραγωγής στην Ελλάδα. Όπως είπε ο υπουργός «θα είναι το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής μασκών για τον κορωνοϊό, στη χώρα μας και η παραγωγή θα είναι 9 εκατ. τεμάχια μάσκες το μήνα. Οι μονάδες βρίσκονται στη Λάρισα και στη Θράκη και η παραγωγή θα ξεκινήσει στις 25 Απριλίου» ενώ όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης «κάνουμε προσπαθεια να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να κάνουν και ένα δεύτερο εργοστάσιο να φτιάχνει την πρώτη ύλη για τις μάσκες διότι η πρώτη ύλη είναι εισαγόμενη».
«Δεν καλύπτεται το σύνολο της ζήτησης αλλά είναι ένα καλό πρώτο βήμα για να υπάρχει σχετική επάρκεια», όπως σημείωσε ο υπουργός.
Ο ίδιος συνέχισε ότι «στο ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής αποθεμάτων χθες ήταν καταγεγραμμένα 11 εκατομμύρια μάσκες», άρα, όπως είπε, «αυτή τη στιγμή υπάρχει επάρκεια από μάσκες στη χώρα μας» αλλά, όπως εξήγησε, «σήμερα οι μάσκες είναι ακριβές, διότι το νούμερο μπορεί να είναι μεγάλο αλλά αν αρχίσουμε να φοράμε όλοι μάσκες το νούμερο αυτόματα μετατρέπεται σε μικρό για τις ανάγκες της αγοράς». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση προετοιμάζεται ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα το επόμενο διάστημα που θα σταματήσει η καραντίνα και θα χρειαζόμαστε περισσότερες μάσκες».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό
Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Σύντομα 130 αστυνομικοί στην υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος», ανέφερε ο υπουργός
Την επέμβαση ανέλαβε επιτυχώς ο χειρουργός κ. Καπίρης
Στην Ισπανία βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
«Η Μυρτώ διασωληνώθηκε από τους γιατρούς στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς πριν πεθάνει», τόνισε ο υπουργός Υγείας
Η επιστολή προς τον ΓΓ του ΟΗΕ κατατέθηκε στις 31 Μαρτίου από την Μόνιμη Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στον ΟΗΕ Α. Μπαλτά
«Η παραίτηση Λαζαρίδη είναι αποτέλεσμα της κοινωνικής κατακραυγής» σημειώνει η Κουμουνδούρου
«Η ομολογία του ότι εξαπάτησε το δημόσιο δεν ήταν για τον κ. Μητσοτάκη λόγος αποπομπής» σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη
Η δήλωση παραίτησης από τη θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης
«Είναι παράδοξο να έχει αποπέμψει τρεις υπουργούς οι οποίοι δηλώνουν αθώοι, αλλά να κρατά τον Λαζαρίδη»
Το νέο άρθρο του πρώην πρωθυπουργού που φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι επισπεύδονται οι διαδικασίες
Τα νεότερα για την κατάσταση του υφυπουργού
«Το μόνο ερώτημα που έχω είναι το γιατί υπήρξε όλη αυτή η συμπεριφορά εκ μέρους της Εισαγγελέως» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
«Είναι σαφές ότι ήταν παράτυπο» είπε η πρώην υπουργός για την υπόθεση του πτυχίου
«Μετά από 75 μάρτυρες, αν δεν προκύπτει κάτι, δεν υπάρχει υπόθεση»
Διευκρινίζει ότι η δικογραφία αφορά μήνυση υπαλλήλου
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση μέσω ΦΕΚ
Η μόνη διαφορά που υπάρχει με το σήμερα είναι ότι πλέον στο ποτάμι της «τοξικότητας» προστίθενται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Παραμένει διασωληνωμένος»
«Πρέπει κάποιοι που δολοφονούν χαρακτήρες να κοιταχτούν στον καθρέφτη - Θα κερδίσει τη μάχη ο Γιώργος Μυλωνάκης»
«Ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς παραίτηση, είναι λόγια του αέρα» επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.