Πολιτικη & Οικονομια

Γεωργιάδης: Η πορεία του κορωνοϊού θα κρίνει το μέγεθος της ύφεσης

«Δεν ξέρουμε αν θα είναι μεγάλη, μεσαία ή μικρή γιατί δεν ξέρουμε την πορεία των πραγμάτων»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γεωργιάδης
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Από την πορεία του κορωνοϊού θα κριθεί το μέγεθος της οικονομικής ύφεσης που θα χαρακτηρίσει τη χρονιά όπως σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Χρονιά ύφεσης θα είναι η φετινή λόγω κορωνοϊού όπως επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, χωρίς, ωστόσο, να μπορεί να εκτιμήσει το μέγεθός της.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε πως «χωρίς αμφιβολία, το 2020 θα είναι χρονιά με ύφεση. Δεν ξέρουμε αν θα είναι μεγάλη, μεσαία ή μικρή γιατί δεν ξέρουμε την πορεία των πραγμάτων. Αν αποδυναμωθεί ο ιός τον Απρίλιο και υπάρξει αποκλιμάκωση των μέτρων καραντίνας τον Μάιο η ύφεση θα είναι μικρότερη. Αν συνεχιστεί θα είναι μεγαλύτερη. Περιμένουμε να δούμε το φαινόμενο. 

Αναφερόμενος στον τουρισμό υπογράμμισε πως «σίγουρα θα είναι μια κακή τουριστική χρονιά. Όμως, αν το Μάιο υπάρξει φάρμακο ενδεχομένως να αλλάξει η εικόνα. Τον θέλουμε τον τουρισμό αλλά όχι μόνο αυτόν. Θέλουμε να αναπτύξουμε και τη βιομηχανία. Στο ευνοϊκό σενάριο η χρονιά για τον τουρισμό δεν θα είναι όσο χαμένη πιστεύουν κάποιοι. Θα τον ξαναφτιάξουμε τον τουρισμό αλλά πρώτα πρέπει να έχουμε τον λογαριασμό».

Όσο για την πορεία του ιού στην Ελλάδα συμπλήρωσε πως «μια χαρά τα πάει η χώρα. Δεν είναι όλα αρνητικά. Χθες ήταν μια μαύρη μέρα για τον δυτικό κόσμο. Η Γαλλία θρήνησε 1.400 νεκρούς. Οι ΗΠΑ έφτασαν  τους 2.000. Αμφιβάλλω αν στον Β΄ Παγκόσμιο ανά ημέρα είχαν τόσους νεκρούς. Κάτι καλό έχει γίνει στην Ελλάδα. Μην είμαστε μεμψίμοιροι με τον ελληνικό λαό που πειθάρχησε στις οδηγίες».

Τέλος, παντώντας στον κ. Βασίλη Βιλιάρδο για το σχέδιο αποκρατικοποίησης κρατικών επιχειρήσεων όπως η ΕΒΖ σημείωσε πως «πρέπει να γίνουν αποκρατικοποιήσεις. Δεν ξέρετε ότι η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης που αναφέρετε είναι παντελώς πτωχευμένη; Το πρόβλημά μας είναι ότι δεν βρίσκουμε αγοραστή. Κορόιδο δεν βρίσκουμε».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η δημοκρατία και το βέλος του χρόνου
Η δημοκρατία και το βέλος του χρόνου

Οι πολίτες που, δικαιολογημένα ή όχι, θέλγονται από τις σειρήνες των ακραίων εθνικιστικών ρητορικών καλό είναι να θυμούνται ότι καμία ελευθερία και κανένα δικαίωμα δεν είναι οριστικά κεκτημένα

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.