Πολιτικη & Οικονομια

Σακελλαροπούλου: Αλληλεγγύη στους κατοίκους Ξάνθης και Καστοριάς

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε τηλεφωνικά με τους δημάρχους των δύο πόλεων που πλήττονται από τον κορωνοϊό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καραντίνα σε οικισμούς της Καστοριάς λόγω κορωνοϊού
Καραντίνα σε οικισμούς της Καστοριάς λόγω κορωνοϊού/ EUROKINISSI./alphafm.gr/ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΡΑΡΑΣ

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ενημερώθηκε για τις εξελίξεις με τον κορωνοϊό σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους δημάρχους Καστοριάς και Ξάνθης.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου μίλησε τηλεφωνικά την Τετάρτη 1 Απριλίου 2020 με τους δημάρχους Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη και Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη, δύο περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία κορωνοϊού, καθώς και με τον διοικητή του νοσοκομείου Καστοριάς Γρηγόρη Χάτσιο.

Ο δήμαρχος Ξάνθης  ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα μέτρα που παίρνονται προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση της πανδημίας στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης, αλλά και στον Δήμο Μύκης,  που βρίσκεται σε καραντίνα. Ανέφερε, επίσης, τις προληπτικές ενέργειες που γίνονται,  όπως τη μετατροπή  του κλειστού  γυμναστηρίου «Φίλιππος Αμοιρίδης» σε βοηθητική υγειονομική μονάδα, για την αντιμετώπιση πιθανής έξαρσης του κορωνοϊού.

Από τη μεριά του ο δήμαρχος Καστοριάς τόνισε ότι παρά τον σχετικά υψηλό αριθμό κρουσμάτων στην περιοχή, οι κάτοικοι παραμένουν ψύχραιμοι και εφαρμόζουν τις οδηγίες των αρχών. Επεσήμανε, όπως και ο διοικητής του νοσοκομείου Γρηγόρης Χάτσιος, ότι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την αλληλεγγύη της και ζήτησε από τους δημάρχους να μεταφέρουν τη συμπαράστασή της, τόσο στους κατοίκους των περιοχών όσο και στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Δήλωσε επίσης ότι μόλις ξεπεραστεί η πανδημία, η Ξάνθη και η Καστοριά θα είναι οι πρώτες περιοχές που θα επισκεφθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ