Πολιτικη & Οικονομια

Η ΕΚΤ θα κάνει ό,τι χρειαστεί

Τα 750 δισ. ευρώ δεν θα είναι τα τελευταία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η ΕΚΤ θα κάνει ό,τι χρειαστεί
Αποφασισμένη δηλώνει η Κρ. Λαγκάρντ © EUROKINISSI/IMF

Η ΕΚΤ θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να στηρίξει την Ευρωζώνη, τονίζει η επικεφαλής της, Κριστίν Λαγκάρντ

Την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να υποστηρίξει την Ευρωζώνη όσον αφορά τις οικονομικές συνέπειες της επιδημίας του κορωνοϊού, εξέφρασε η Κριστίν Λαγκάρντ. «Θα κάνουμε, στο πλαίσιο της εντολής μας, τα πάντα για να στηρίξουμε τον ευρωπαϊκό χώρο σε αυτή την κρίση, γιατί η ΕΚΤ είναι στην υπηρεσία των Ευρωπαίων πολιτών», γράφει η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε άρθρο της που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της γερμανικής εφημερίδας «Handelsblatt». 

Η κυρία Λαγκάρντ, πάντως, σημειώνει ότι αναμένεται σημαντική υποχώρηση των οικονομικών επιδόσεων της Ευρωζώνης, καθώς και ότι  η παρούσα κατάσταση απειλεί θέσεις εργασίας, αλλά και την ίδια την ύπαρξη πολλών επιχειρήσεων. 

Αναφερόμενη στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ που ανακοινώθηκε χθες, γράφει ότι θα είναι διαθέσιμο μέχρι το τέλος του έτους, πέραν των 120 δισεκατομμυρίων που αποφασίστηκαν στις 12 Μαρτίου. Συνολικά, πρόκειται για το 7,3% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης και «ο στόχος είναι να ξεπεράσουμε αυτή την άνευ προηγουμένου κατάσταση, στην οποία βρίσκεται τώρα η Ευρωζώνη».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.