Πολιτικη & Οικονομια

Γεραπετρίτης: Έσχατο σενάριο η απαγόρευση της κυκλοφορίας (video)

«Αυτή τη στιγμή, υπάρχει μεγάλη προσωπική ευθύνη»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιώργος Γεραπετρίτης
Γιώργος Γεραπετρίτης © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ως έσχατη λύση για την αποτροπή του κορωνοϊού περιέγραψε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Η κυβέρνηση έχει καταρτίσει ένα σχέδιο με στόχο την κλιμάκωση των μέτρων αναλόγως την πορεία του κορωνοϊού, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ξεκαθαρίζοντας ότι η απαγόρευση στην κυκλοφορία θα είναι το έσχατο σενάριο το οποίο αν χρειαστεί θα εφαρμοστεί. 

Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Γεραπετρίτης αυτή τη στιγμή δεν βρισκόμαστε εκεί, γιατί η κυβέρνηση πήρε έγκαιρα τα απαραίτητα μέτρα. Σημείωσε πάντως πως αυτή τη στιγμή υπάρχει και μεγάλη προσωπική ευθύνη για την τήρηση των μέτρων και θα υπάρξουν κυρώσεις για αυτούς που φέρονται αντικοινωνικά και παραβιάζουν τα μέτρα που έχουν ληφθεί. 

Παράλληλα, τόνισε ότι σε περίπτωση κλιμάκωσης των μέτρων θα υπάρξουν και διοικητικές κυρώσεις, υπογράμμισε ωστόσο ότι τα μέτρα αυτή την στιγμή τηρούνται σε ικανοποιητικό βαθμό. 

Όπως είπε η κυβέρνηση έχει ένα προγραμματισμένο σχέδιο, αλλά αν η κοινωνία έχει αντικοινωνική συμπεριφορά τότε το πρόβλημα θα είναι μεγάλο, όπως είπε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ