Πολιτικη & Οικονομια

Κορωνοϊός: Έτοιμη για περισσότερα μέτρα η ΕΚΤ

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της αυστριακής κεντρικής τράπεζας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα
Έτοιμη να λάβει μέτρα η ΕΚΤ για τον κορωνοϊό © EPA/ARMANDO BABANI

Όλα τα απαιτούμενα μέτρα είναι πρόθυμη να πάρει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προκειμένου να στηρίξει τις πληγείσες οικονομίες από τον κορωνοϊό.

Έτοιμη να πραγματοποιήσει παρεμβάσεις στις αγορές κρατικών ομολόγων είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία θα λάβει όσα μέτρα χρειαστούν για να βοηθήσει τις χώρες να αντιμετωπίσουν τον αντίκτυπο του κορωνοϊού, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της αυστριακής κεντρικής τράπεζας, Ρόμπερτ Χόλτσμαν.

Η ΕΚΤ δίνει μία συντονισμένη μάχη οπισθοφυλακής μετά τη δήλωση της επικεφαλής της Κριστίν Λαγκάρντ, την περασμένη Πέμπτη, η οποία αναστάτωσε τους επενδυτές και τους συναδέλφους της στην τράπεζα. Η Λαγκάρντ δήλωσε ότι δεν είναι δουλειά της ΕΚΤ να βοηθά χώρες που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό, όπως η Ιταλία, στην αγορά ομολόγων.

«Αν υπάρξει ανάγκη για παρέμβαση όσον αφορά τα κρατικά ομόλογα λόγω κορωνοϊού, θα ληφθούν μέτρα», τόνισε ο Χόλτσμαν. Το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Φάμπιο Πανέτα επεσήμανε σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε χθες ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να περιορίσει τα «μη δικαιολογημένα» spreads (διαφορές) μεταξύ των αποδόσεων των ομολόγων των χωρών της Ευρωζώνης και να αυξήσει τις αγορές ομολόγων τους.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ