- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορωνοϊός: Έτοιμη για περισσότερα μέτρα η ΕΚΤ
Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της αυστριακής κεντρικής τράπεζας
Όλα τα απαιτούμενα μέτρα είναι πρόθυμη να πάρει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προκειμένου να στηρίξει τις πληγείσες οικονομίες από τον κορωνοϊό.
Έτοιμη να πραγματοποιήσει παρεμβάσεις στις αγορές κρατικών ομολόγων είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία θα λάβει όσα μέτρα χρειαστούν για να βοηθήσει τις χώρες να αντιμετωπίσουν τον αντίκτυπο του κορωνοϊού, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της αυστριακής κεντρικής τράπεζας, Ρόμπερτ Χόλτσμαν.
Η ΕΚΤ δίνει μία συντονισμένη μάχη οπισθοφυλακής μετά τη δήλωση της επικεφαλής της Κριστίν Λαγκάρντ, την περασμένη Πέμπτη, η οποία αναστάτωσε τους επενδυτές και τους συναδέλφους της στην τράπεζα. Η Λαγκάρντ δήλωσε ότι δεν είναι δουλειά της ΕΚΤ να βοηθά χώρες που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό, όπως η Ιταλία, στην αγορά ομολόγων.
«Αν υπάρξει ανάγκη για παρέμβαση όσον αφορά τα κρατικά ομόλογα λόγω κορωνοϊού, θα ληφθούν μέτρα», τόνισε ο Χόλτσμαν. Το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Φάμπιο Πανέτα επεσήμανε σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε χθες ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να περιορίσει τα «μη δικαιολογημένα» spreads (διαφορές) μεταξύ των αποδόσεων των ομολόγων των χωρών της Ευρωζώνης και να αυξήσει τις αγορές ομολόγων τους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρει στην επιστολή του
Τι δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του
«Ο στόχος και οι αρχές δεν εκφράζονται από το εναπομείναν σχήμα» σημειώνει
Δίχως τέλος οι αποχωρήσεις - παραιτήσεις από το κόμμα
Γιατί ζητά να ανακληθούν οι άδειες τηλεοπτικών σταθμών των ΗΠΑ
Οι τρεις πυλώνες του οικονομικού προγράμματος της ΕΛΑΣ
Ο πρωθυπουργός συνέδεσε τον χώρο όπου γεννήθηκε η δημοκρατία με τη σύγχρονη τεχνολογική μετάβαση
Μετά από σύσκεψη έγινε στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
«Πρόκειται για αντιπολίτευση υποδίκων;» αναρωτιέται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Παπαστεργίου: «Η ΤΝ χρειάζεται κανόνες που προστατεύουν τους πολίτες και απελευθερώνουν την καινοτομία»
Τι αναφέρουν στην επιστολή τους
Τι πρέπει να προσέξει πριν αποδεχτείτε αλλαγή στους όρους της μίσθωσης
Η επιλογή των σχολικών μονάδων καλύπτει και τις 13 Περιφέρειες της χώρας
Συνέντευξη του Περιφερειάρχη Αττικής στο περιοδικό Fortune Greece
Oι υπαχθείσες αιτήσεις βρίσκονται σε κατάσταση διαδοχής
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης υπογράμμισε ότι η πρόληψη και η άμεση κινητοποίηση είναι καθοριστικές
«Έχουμε ολιγωρήσει να δράσουμε αποφασιστικά», τόνισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ
Συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Ελληνικό Μετρό και κατοίκων της περιοχής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.