Πολιτικη & Οικονομια

Μίσος αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ

Προσπαθείτε να μισήσετε τους γκέι και δεν τα καταφέρνετε;

114882-643451.jpg
Λύο Καλοβυρνάς
ΤΕΥΧΟΣ 278
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
6281-14489.jpg

Προσπαθείτε να μισήσετε τους γκέι και δεν τα καταφέρνετε; Θα οφείλεται στο ότι έχει καβατζώσει όλο το μίσος ο μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, ο οποίος όχι μόνο χυδαιολογεί εναντίον των γκέι, αλλά και προσβάλλεται όταν αντιμιλάμε. Γιατί προσβλήθηκε; Επειδή τον αναφέρω σε εντιτόριαλ του περιοδικού 10%. Έτσι αποφάσισε να κάνει αγωγή στον υπογράφοντα και τη Σύνθεση Ενημέρωση για το HIV/AIDS, που εκδίδει το 10%, ζητώντας ένα εκατομμύριο ευρώ ως ηθική αποζημίωση.

Ο κύριος Σεραφείμ κρίνει ότι τον προσβάλλω επειδή τον κατηγορώ για το ξέσπασμα μισαλλοδοξίας για τους συνανθρώπους του – τουλάχιστον για μια μεγάλη μερίδα αυτών. Χμ... δίκιο έχει, μωρέ. Όταν κάποιος αποκαλεί τους γκέι ηθικά απονευρωμένους, πλήρως χωματοποιημένους, με ψυχοπαθολογικές εκτροπές και ψυχασθένειες, ψυχικά άρρωστους επειδή έχουν αναγάγει «το σωλήνα αποβολής περιττωμάτων σε αξία ζωής» (sic, αλλά κι εντελώς sick να σκεφτείς τέτοιο πράγμα, τις δε λεσβίες πού τις βάζει;), είναι ένας άνθρωπος έμπλεος αγάπης για τον πλησίον του. Πώς μπόρεσα και τον παρεξήγησα; Μάλλον επειδή είμαι πλήρως χωματοποιημένος.

Το πόσο προκατειλημμένος είναι ο κ. Σεραφείμ αποδεικνύεται και από το ότι ήδη τον Ιούνιο 2008 έσπευσε να κατηγορήσει τον ίδιο τον Σεργιανόπουλο ως υπαίτιο της δολοφονίας του, επειδή λόγω της «μανίας ικανοποιήσεως της ψυχοπαθολογικής του εκτροπής εκμεταλλεύτηκε την ανάγκην και το εμπερίστατον ανισχύρων συνανθρώπων». Ανίσχυρος ο δολοφόνος, γι’ αυτό και αμύνθηκε με 580 μαχαιριές.

Η αγωγή θα εκδικαστεί την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου στην Ευελπίδων (κτίριο 4) μετά από την αναβολή που πήρε τον περασμένο Φεβρουάριο. Αυτή τη φορά η δίκη θα γίνει σίγουρα. Ας σημειωθεί ότι ο κ. Σεραφείμ επίσης άσκησε αγωγή κατά του δημοσιογράφου Γιάννη Χάρη ζητώντας 10 εκατομμύρια ευρώ, επειδή ο Γιάννης Χάρης στηλίτευσε το νοσηρό λόγο του μητροπολίτη. Η εκδίκαση της αγωγής θα γίνει τον επόμενο μήνα (εξ αναβολής από τον Μάιο 2009).

Ο κάθε κύριος Σεραφείμ έχει δικαίωμα να λέει βρομιές για τους γκέι· σε δημοκρατία ζούμε. Μόνο που οφείλει να ξέρει ότι αφού επιλέγει το δρόμο του μίσους, θα εισπράττει τις ανάλογες αντιδράσεις από όσους προσβάλλει βάναυσα. Η αντιεπιστημονική εμπάθεια που σπέρνει ο μητροπολίτης Πειραιώς είναι επικίνδυνη: κάνει νέους γκέι άντρες και γυναίκες, παιδιά που παλεύουν να πιστέψουν ότι έχουν μέλλον, να νομίζουν ότι πράγματι είναι άρρωστοι, ότι είναι κάτι λιγότερο από άνθρωποι – ψυχανώμαλοι, ψυχασθενείς. Ο ίδιος μας είναι αδιάφορος. Αν όμως αφήνουμε αναπάντητα αυτά που λέει, συμπράττουμε σε ένα έγκλημα.

Σε πολλές χώρες αυτό που κάνει ο κ. Σεραφείμ ονομάζεται κήρυγμα μίσους και τιμωρείται ποινικά. Και στην Ελλάδα επίσης, αλλά ο νόμος 927/1979 δεν περιλαμβάνει τους ομοφυλόφιλους. Δυστυχώς εμείς είμαστε στο έλεος οποιουδήποτε θέλει να κάνει κηρύγματα μίσους, προπαγάνδα περιθωριοποίησης και άμεσες ή έμμεσες προτροπές βίας εναντίον μας.

Το Σάββατο 7 Νοεμβρίου, 20.30, ο Πολύχρωμος Πλανήτης παρουσιάζει το βιβλίο της Αγγελίνας Ρωμανού “Oriana Express” (Ιερά Οδός 14, 4ος όροφος, Γκάζι). Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Θράσος Καμινάκης, Χριστίνα Οικονομίδου και Μαρίνα Γαλανού. Ακολουθεί ανοιχτή συζήτηση με το κοινό και πάρτι.

Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου το Mybar τα κάνει μπουρδέλο με το πάρτι Playboy Mansion και φυσικά τα απαραίτητα κουνελάκια. Έχει να πέσει κυνήγι...

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.