- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κοροναϊός: Στον «αέρα» οι σύνοδοι ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας
Σκέψη να γίνουν οι συναντήσεις μέσω διαδικτύου
Κοροναϊός: Υπό αμφισβήτηση πλέον το εάν θα γίνει η εαρινή σύνοδος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Η απόφαση για το εάν θα γίνουν κανονικά, αν θα περιοριστεί το εύρος τους ή εάν θα ακυρωθούν οι εαρινές σύνοδοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον, με την εξάπλωση του κοροναϊού σε διεθνές επίπεδο στο φόντο, αναμένεται να ληφθεί τις προσεχείς ημέρες, ανέφεραν το βράδυ της Τετάρτης οι δύο χρηματοοικονομικοί θεσμοί.
Υπό κανονικές συνθήκες, οι εαρινές σύνοδοι — φέτος ήταν προγραμματισμένο να γίνουν από τη 17η ως τη 19η Απριλίου — προσελκύουν πάνω από δέκα χιλιάδες αξιωματούχους, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους, στελέχη μη κυβερνητικών οργανώσεων και άλλους στα δύο τετράγωνα της αμερικανικής πρωτεύουσας που αποτελούν την έδρα τους.
Όμως, καθώς οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ προεξοφλούν ότι ο κοροναϊός θα εξαπλωθεί στην αμερικανική επικράτεια, το ΔΝΤ και η ΠΤ εξετάζουν πλέον όλα τα ενδεχόμενα. Μία σκέψη είναι τουλάχιστον ορισμένες από τις εργασίες και τις συναντήσεις να γίνουν μέσω Διαδικτύου, είπαν αξιωματούχοι των δύο διεθνών χρηματοοικονομικών οργανισμών.
Επίσημη ανακοίνωσή τους που δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρει απλά ότι «αναμένουμε [να ληφθεί] απόφαση για την κλίμακα και το εύρος των εαρινών συνόδων τις επόμενες ημέρες».
Οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ ξεκαθάρισαν χθες πως πρέπει να αναμένεται περαιτέρω εξάπλωση του COVID-19 και παρότρυναν τα σχολεία, τις επιχειρήσεις και τις δημόσιες διοικήσεις σε τοπικό και ομοσπονδιακό επίπεδο να εξετάσουν τη λήψη προληπτικών μέτρων, ιδίως την ακύρωση δημόσιων εκδηλώσεων.
Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) συνέστησαν εξάλλου στους πολίτες να αποφεύγουν γενικά τις μεγάλες συγκεντρώσεις.
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε πάντως καθησυχαστικός, διαβεβαίωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ότι η κυβέρνησή του είναι έτοιμη να αντιδράσει στην επιδημία σε «πολύ μεγαλύτερη κλίμακα» αν χρειαστεί.
Οι ΗΠΑ έχουν παραμείνει μέχρι στιγμής συγκριτικά αλώβητες από τον κοροναϊό.
Ο ιός που εμφανίστηκε στην πόλη Ουχάν, πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι στην Κίνα τον Δεκέμβριο, έχει εξαπλωθεί σε περίπου σαράντα χώρες, με τα κρούσματα να είναι εκατοντάδες στη Νότια Κορέα, στην Ιταλία και το Ιράν.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όλες οι προτάσεις και οι ψήφοι
Με αφορμή τη συνταγματική αναθεώρηση
Καμία πρόταση δεν έλαβε 180 ψήφους
H ίδια τόνισε ότι τονίζοντας ότι η κριτική πρέπει να γίνεται επί κειμένων και όχι επί φαντασιώσεων
«Μαζί με την καρέκλα, άλλαξε και η αντίληψή του για τους θεσμούς»
«Και εγώ στη θέση σου, αν είχα κάνει όσα έκανες εσύ, υποδυόμενος και τον αδέκαστο θα φοβόμουν»
Η αναφορά του για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου
Εγχώριες, αλλά και διεθνής αντιδράσεις
«Στεκόμαστε στο πλευρό των οικογενειών για την εξισορρόπηση επαγγελματικής και προσωπικής ζωής», τόνισε η υπουργός Εργασίας
«Καμία κυβέρνηση να μην εξαγοράζει το πολιτικό παρόν υποθηκεύοντας το μέλλον», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών
Συνέντευξη του Περιφερειάρχη Αττικής στην εφημερίδα Political
Συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού στο Σάλτσμπουργκ με τον καγκελάριο Κρίστιαν Στόκερ
Παραμένει «φωτιά» η τιμή στην αντλία
«Η κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα», τονίζει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ
Ο πρώην βουλευτής επέλεξε έναν διαφορετικό τρόπο για να γνωστοποιήσει την υποψηφιότητά του
Τα λάθη που αφήνουν εκτός δικαιούχους που δεν πληρώθηκαν τον Ιούνιο
Η Εφορία δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.