- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βενιζέλος: Η σκευωρία Novartis βλάπτει το κύρος της Δικαιοσύνης
Συνέντευξη στην εφημερίδα Φιλελεύθερος
«Η σκευωρία Novartis είχε μια προφανή πολιτική στόχευση, πρωτίστως βλάπτει την αξιοπιστία και το κύρος της δικαιοσύνης» σημείωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος
«Η σκευωρία Novartis είχε μια προφανή πολιτική στόχευση, πρωτίστως όμως έβλαψε και εξακολουθεί να βλάπτει σε βάθος την αξιοπιστία και το κύρος της δικαιοσύνης. Γέμισε με πληγές το σώμα της», τονίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Φιλελεύθερος στην οποία σχολιάζει την πορεία της έρευνας από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής καθώς και τις ενέργειες των αρμόδιων δικαστικών οργάνων, την κωμικοτραγική κατάσταση, όπως λέει, με τους προστατευόμενους μάρτυρες αλλά και την παρέμβαση του κ. Τσίπρα. Όπως υπογραμμίζει ο κ. Βενιζέλος: «Αποδεικνύεται ότι ακόμη και εν έτει 2020, τίποτα δεν είναι αυτονόητο σε σχέση με το νόημα και τις θεσμικές εγγυήσεις της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. Κάποιοι λοιπόν πιστεύουν ακόμη σήμερα, μετά την εμπειρία των ολοκληρωτισμών του 20ου αιώνα, ότι σε μια σύγχρονη δυτική φιλελεύθερη δημοκρατία, όποιος σχηματίζει κυβέρνηση ελέγχει συμπαγώς το κράτος, όλους τους θεσμούς, όλη την “εξουσία”. Χωρίς φραγμούς, χωρίς όρια, χωρίς αντίβαρα, χωρίς έλεγχο, χωρίς δικαιοσύνη, χωρίς ΜΜΕ, χωρίς κοινωνία των πολιτών, χωρίς διαδίκτυο και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς διεθνείς μηχανισμούς πολιτικού και δικαστικού ελέγχου».
«Το ζήτημα της δικαιοδοσίας έχει κριθεί, ανήκει στη Βουλή, όπως λέει και η πάγια σχετική νομολογία», αναφέρει ενώ ταυτόχρονα χαρακτηρίζει «κερασάκι της τούρτας τη γκροτέσκα ιστορία με τους προστατευόμενους μάρτυρες. Συγγνώμη για την κοινοτοπία, αλλά κινούμαστε μεταξύ Ιονέσκο και Κάφκα».
Ο κ. Βενιζέλος επισημαίνει ότι «οι “προστατευόμενοι” μάρτυρες προσήλθαν να καταθέσουν ενώπιον του αντεισαγγελέα του Α.Π. με φυσική παρουσία στον ίδιο χώρο αλλά αρνούνται να προσέλθουν ενώπιον ενός άλλου εισαγγελέα, δηλαδή ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης με τους ίδιους όρους. Προσβάλλουν συνεπώς βάναυσα το κύρος της Βουλής ως δημοκρατικού και δικαστικού οργάνου. Όσα γίνονται σε σχέση με την αναζήτηση των μαρτύρων γελοιοποιούν τους δημοκρατικούς και δικαιοκρατικούς θεσμούς. Ο χαρακτηρισμός των μαρτύρων αυτών ως “προστατευόμενων” και ως “δημοσίου συμφέροντος” πρέπει να αρθεί αμέσως. Αυτό συνιστά αυτονόητη υποχρέωση των εισαγγελικών αρχών στο πλαίσιο της αρχής της νομιμότητας και της αρχής της ιεραρχικής δομής της Εισαγγελίας».
Σχολιάζοντας τη πρόσφατη παρέμβαση του κ. Τσίπρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπογραμμίζει: «Εφόσον όμως ο ίδιος ο κ. Τσίπρας κόπτεται τόσο πολύ για το ζήτημα των “προστατευόμενων” μαρτύρων και το τοποθετεί στο πεδίο της αλλοίωσης των θεσμών, τότε μπορούμε να του θυμίσουμε ότι αν κάτι είναι εντεταγμένο στην εγκληματική διαδρομή προς τη σκευωρία με στόχο την αλλοίωση των θεσμών και των πολιτικών συσχετισμών, αυτό είναι η παράνομη κάλυψη των αποδρασάντων μαρτύρων με κουκούλες και η ποινική ασυλία που τους παρασχέθηκε και όχι η εξέτασή τους όπως προβλέπει η ποινική δικονομία».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Λες και δεν ήταν κάποιοι από εμάς»
Ο Αλέξης Τσίπρας και το αδιέξοδο της επόμενης μέρας
Μέχρι σήμερα έχουν ήδη υποβληθεί σχεδόν 6,2 εκατ.
Κριτική σε Μητσοτάκη και Ευρώπη
Η απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για το δημοσιονομικό κόστος της επαναφοράς της 13ης σύνταξης
Tι αναφέρει ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα
Εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Κεντρική Επιτροπή θα συνεδριάσει κανονικά το Σάββατο
Τι απάντησε η Αναστασία Σαπουνά
Συνεισφορά 40 εκατ. από τα διυλιστήρια για μείωση 10 λεπτά στην αμόλυβδη και 5 λεπτά στο ντίζελ έως το τέλος Αυγούστου
«Αυτή είναι η απάντησή μας σε όσους αμετανόητους μετατρέπονται σε δολοφόνους»
«Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ προς την Αλεξία Μπακογιάννη» - Η ανάρτηση μετά τη σύλληψη των δραστών
«Σύντομα θα έχει ραντεβού με τη Δικαιοσύνη»
Η κόντρα στη Βουλή και η αναφορά Μητσοτάκη στα «μπακαλίστικα»
«Ο Δήμος συστηματοποιεί και εντείνει τις δράσες του στα αντικείμενα στα οποία έχει ουσιαστική αρμοδιότητα» σημειώνει η αρμόδια Αντιδήμαρχος
«Οι βουλευτές δεν είναι γουρούνια για να γίνονται λασπομαχίες» είπε ο υφυπουργός Οικονομικών
«Η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
«Μια συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία αφαιρεί επιλογές από το πολιτικό σύστημα» σημείωσε ο βουλευτής
«Επειδή ποτέ δεν έκρυψα τις επιλογές μου, θα στηρίξω για συναισθηματικούς λόγους και μόνο, τον Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές»
Την παραίτησή του υπέβαλε και ο Λάμπρος Τσουκνίδας από τη θέση του διευθυντή της «Αυγής της Κυριακής»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.