Πολιτικη & Οικονομια

Χωρίς ΣΥΡΙΖΑ η κατάθεση του «Μάξιμου Σαράφη»

Καταγγέλλει σωρεία παραβιάσεων του Κανονισμού της Βουλής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
5017958.jpg
Προανακριτική © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Δεν θα παρίστανται βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην εξέταση του «Μάξιμου Σαράφη». Η αντιπολίτευση καταγγέλλει σωρεία παραβιάσεων του Κανονισμού της Βουλής.

Μετά την απόφαση της Προανακριτικής Επιτροπής να απορρίψει το αίτημα του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για εξαίρεση του Θανάση Πλεύρη, ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε πως δεν θα παραστούν τα μέλη του στην εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει σωρεία παραβιάσεων του Κανονισμού της Βουλής, με αιχμή τον τρόπο που διαχειρίστηκε η πλειοψηφία της ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης την αίτηση του κ. Παπαγγελόπουλου να εξαιρεθεί ο Θανάσης Πλεύρης. Επίσης θα καταγγείλει μεθοδεύσεις και γύρω από τον τρόπο κατάθεσης των προστατευομένων μαρτύρων.

Νωρίτερα, είχε προκληθεί νέα ένταση όταν η Προανακριτική καταψήφισε το αίτημα εξαίρεσης του βουλευτή της ΝΔ, Θανάση Πλεύρη από την προανακριτική, αίτημα που είχε υποβληθεί από την πλευρά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε και από αυτή την ψηφοφορία καταγγέλλοντας fast track διαδικασίες γιατί συγκλήθηκε εκτάκτως η Προανακριτική για να εξετάσει το αίτημα του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ο Σπύρος Λάππας, είχε ζητήσει προηγουμένως  να διακοπεί η λειτουργία της Επιτροπής και να συνεδριάσει η Επιτροπή σε δύο μέρες για να συζητηθεί το αίτημα Παπαγγελόπουλου. «Δεν θα τα κάνουμε όλα κουρέλια» είπε χαρακτηριστικά.

Στο αίτημα εξαίρεσης του κ. Παπαγγελόπουλου, αναφερόταν ότι συντρέχουν λόγοι αποκλεισμού του Θανάση Πλεύρη από τις εργασίες της επιτροπής διότι παρέστη, ως συνήγορος του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, σε πρόσφατη δίκη με αντίδικο τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, σχετιζόμενη με την υπόθεση Novartis, γεγονός που δημιουργεί δυσπιστία για την αμεροληψία του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ