Πολιτικη & Οικονομια

Προανακριτική: Ο Παπαγγελόπουλος ζητεί την εξαίρεση του Πλεύρη

Προσκόμματα στην εξέταση «Μάξιμου Σαράφη»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δημήτρης Παπαγγελόπουλος
Δημήτρης Παπαγγελόπουλος © EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Προσκόμματα από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στην εξέταση του «Μάξιμου Σαράφη». Ζητεί την εξαίρεση του Θανάση Πλεύρη από την προανακριτική.

Νέα προσπάθεια ακύρωσης της κατάθεσης στην προανακριτική επιτροπή του προστατευόμενου μάρτυρα «Μάξιμου Σαράφη» που έχει προγραμματιστεί για τις 4 το απόγευμα. Αυτή την φορά κατατέθηκε αίτημα εξαίρεσης του εισηγητή της ΝΔ Θανάση Πλεύρη από τον ελεγχόμενο της Επιτροπής πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Το εν λόγω αίτημα ενεργοποίησε άμεσα τα αντανακλαστικά του Προεδρείου της Επιτροπής, που συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση, ώστε να αποφασιστεί κατά πόσο απαιτείται κλήτευση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης και κατά πόσο επίσης έχει βάση το αίτημα. Στόχος είναι, αφενός να αποφευχθεί οποιαδήποτε προσπάθεια ακυρότητας των εργασιών της Επιτροπής, αφετέρου να πέσει στο κενό οποιαδήποτε απόπειρα ακύρωσης της επικείμενης δια ζώσης εξέτασης του «Μάξιμου Σαράφη», που θα οδηγήσει σε κρίσιμα συμπεράσματα.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννης Μπούγας ερωτηθείς για το εάν κινδυνεύει η εξέταση του Μάξιμου Σαράφη το απόγευμα φέρεται να έχει απαντήσει πως το αίτημα θα εξεταστεί.

Κοινοβουλευτικοί κύκλοι από την Επιτροπή σχολίαζαν ότι και άλλες φορές ο κ. Παπαγγελόπουλος έχει καταθέσει αίτημα ακυρότητας και εξαιρέσεων αλλά η Επιτροπή τα εξέτασε χωρίς την κλήτευσή του για να τα υποστηρίξει. Γαλάζιοι βουλευτές σχολίαζαν ότι οι δικονομικές αυτές ενέργειες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης δεν μπορούν να ακυρώσουν την απογευματινή εξέταση του «Μάξιμου Σαράφη».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ