- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κικίλιας: Θα επαναπατριστούν οι δύο Έλληνες του Diamond Princess
Τι δηλώνει ο υπουργός για το σχέδιο αντιμετώπισης του κοροναϊού
Επιχείρηση επαναπατρισμού δυο Ελλήνων που βρίσκονται στο κρουαζεριόπλοιο Diamond Princess που βρίσκεται σε καραντίνα στην Ιαπωνία, θα γίνει -πιθανότατα- την επόμενη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.
«Ήδη συντονίζουμε και οργανώνουμε μια επιχείρηση ενδεχομένως για την άλλη εβδομάδα επαναπατρισμού αυτών των δυο Ελλήνων σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και όλους τους συναρμόδιους φορείς», τόνισε στον ΣΚΑΙ ο κ. Κικίλιας.
Ο υπουργός Υγείας, δεν αποκάλυψε περισσότερα για τους δύο Έλληνες που βρίσκονται στο κρουαζιερόπλοιο, στο οποίο επιβαίνουν πάνω από 3.700 άτομα και οι 355 έχουν νοσήσει από τον κοροναϊό.
Παράλληλα αναφέρθηκε στον επιτυχή επαναπατρισμό δυο Ελλήνων από την Κίνα μέσω Μεγάλης Βρετανίας και Ιταλίας, τους οποίους και ευχαρίστησε για την άψογη συνεργασία τους με το προσωπικό του νοσοκομείου Σωτηρία όπου μπήκαν σε καραντίνα.
«Όποιον συμπατριώτη μας χρειαστεί από τις τέσσερις άκρες του κόσμου θα τον επαναπατρίσουμε, σωστά, δομημένα, οργανωμένα» διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας.
Σχετικά με τα μέτρα προφύλαξης από τον κοροναϊό στην Ελλάδα, ο κ. Κικίλιας είπε πως ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ενημερώνει, ελέγχει, δίνει ειδικές οδηγίες για στα λιμάνια, στα ξενοδοχεία, στους χώρους εξόδου – εισόδου στη χώρα.
Πρόσθεσε ωστόσο ότι είναι μια πραγματικότητα πως μπορεί να φτάσει και στην Ελλάδα ο ιός.
Σε τέτοια περίπτωση είπε ότι το περιστατικό θα αντιμετωπιστεί «με ψυχραιμία και επαγγελματικά και με τις οδηγίες των επιστημόνων, όχι υπό το κράτος του πανικού και της κακής αναμετάδοσης των fake news».
«Θα αντιμετωπίσουμε στη ρίζα της, την αλυσίδα της μετάδοσης. Θα την ανακόψουμε. θα απομονώσουμε το περιστατικό» τόνισε ο κ. Κικίλιας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αντιπαράθεση με φόντο τα επεισόδια
Η ομιλία του στα εγκαίνια της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης
Τρίτη η Καρυστιανού, τέταρτο το ΠΑΣΟΚ
Η αναφορά θεωρείται ότι περιέχει σαφείς πολιτικές αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα
Το κόμμα που ο ίδιος δημιούργησε πριν δυο χρόνια
48ωρο «λουκέτο» σε επιχειρήσεις σε Παλαιό Φάληρο, Άλιμο και Γλυφάδα
«Αγαπάμε το ΠΑΣΟΚ; Ας το αποδείξουμε»
Καταβολή επικουρικών συντάξεων σε δύο κύματα
Στη δημοσιότητα οι «300+1» υπογραφές που κατατέθηκαν μαζί με την Ιδρυτική Διακήρυξη
Νέα παρέμβαση μετά τις αντιδράσεις για τα περί συνεργασίας με την ΕΛΑΣ
«Η ΕΛΑΣ μάζεψε ό,τι ρετάλι υπάρχει από τον ΣΥΡΙΖΑ»
Αιχμηρή απάντηση στις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων που άνοιξε θέμα συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα
Τι ισχύει για τις λαϊκές αγορές
Σφοδρή κριτική του άλλοτε στενού του συνεργάτη
Μετά τις αναφορές του πρώην επικεφαλής της ΑΔΑΕ για τη δημοσιογραφία
Έφερε ως παράδειγμα τον δεύτερο γύρο των εκλογών του 2023 στον Δήμο Αθηναίων
Να προστατευθούν τα δικαιώματα και οι περιουσίες της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας
Παρέμβαση του πρώην προέδρου της ΑΔΑΕ κατά του δημοσιεύματος - Απάντηση του εκδότη σε υψηλούς τόνους
Το ακραίο τοξικό κλίμα που επικρατεί στον δημόσιο λόγο, αποτελεί βασικό παράγοντα της απογοήτευσης και της αποστροφής του εκλογικού σώματος από την κάλπη
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Τα μέτρα για ακρίβεια, ενέργεια και μεταρρυθμίσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.