- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Προσφυγικό-Ενίσχυση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο ζήτησε ο Παναγιωτόπουλος
Διήμερη σύνοδος των υπουργών Άμυνας της Συμμαχίας
Περισσότερη νατοϊκή δραστηριότητα για την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο, ζήτησε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.
Την περαιτέρω ενίσχυση της συμμαχικής δραστηριότητας στο Αιγαίο για την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία, ζήτησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, σε παρέμβασή του στη σύνοδο των υπουργών Άμυνας των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.
Αντικείμενο της διήμερης συνόδου, ήταν οι εξελίξεις στο στρατηγικό περιβάλλον της ευρύτερης Μέσης Ανατολής, περιλαμβανομένης της Βόρειας Αφρικής, η κατάσταση ασφαλείας στο Αφγανιστάν (συζήτηση στην οποία συμμετείχε ειδικός εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών) η εμβάθυνση των σχέσεων ΕΕ-ΝΑΤΟ κι επιχειρησιακά θέματα της Συμμαχίας.
Στο περιθώριο της συνόδου, ο κ. Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε μεταξύ άλλων με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλούσι Ακάρ, με τον οποίο αντάλλαξε απόψεις, για το πώς οι συζητήσεις μεταξύ στρατιωτικών αντιπροσωπειών, που ξεκινούν τη Δευτέρα στην Αθήνα για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, θα συνδράμουν στη μείωση της έντασης στις διμερείς σχέσεις.
Όπως επεσήμανε ο υπουργός, κατά τη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, κατέστησε σαφές ότι «για να έχει επιτυχία ο στρατιωτικός διάλογος, θα πρέπει να αποφεύγονται ταυτόχρονα προκλητικές συμπεριφορές που υπονομεύουν κάθε προσπάθεια οικοδόμησης εμπιστοσύνης».
Ο κ. Παναγιωτόπουλος, συναντήθηκε περαιτέρω με τους ομολόγους του, της Εσθονίας, Γιούρι Λούικ, της Πορτογαλίας, Ζοάο Γκόμεζ Κραβίνχο, και της Βόρειας Μακεδονίας, Ραντμίλα Σεκερίνσκα.
Στις παρεμβάσεις του κατά τη διάρκεια της συνόδου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ζήτησε από το σύνολο των συμμάχων, να συμβάλει ο καθένας ανάλογα με τις δυνατότητές του, στην περαιτέρω ενίσχυση της συμμαχικής δραστηριότητας στο Αιγαίο για την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία. Επανέλαβε επίσης, ότι «στρατιωτικές ενέργειες, όπως αυτές στην Βόρειο Συρία, και συμφωνίες με την κυβέρνηση της Τρίπολης στη Λιβύη, κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου, αποτελούν παράγοντες μεγάλης ανησυχίας για μας, καθώς συμβάλλουν στην αποσταθεροποίηση της Ανατολικής Μεσογείου».
Όσον αφορά στη συνεργασία ΕΕ-ΝΑΤΟ, ο κ. Παναγιωτόπουκις επικεντρώθηκε στη σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στην εμβάθυνση των σχέσεων των δύο οργανισμών, «χωρίς αυθαίρετους αποκλεισμούς κρατών-μελών, με σεβασμό στην θεσμική τους ανεξαρτησία και την αυτονομία στη λήψη αποφάσεων», ενώ «στη συνάντηση με τον Ουκρανό ομόλογό μας, επανέλαβα το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της χώρας μας για την ασφάλεια της ελληνικής ομογένειας, που κυρίως διαμένει κοντά στη Μαριούπολη και επηρεάζεται άμεσα από την τρέχουσα κατάσταση στα ανατολικά της χώρας», όπως ο ίδιος τόνισε στη δήλωση του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέο προσωπικό στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα»
Στο 85% η ανησυχία για την ακρίβεια
Εφόσον υπάρχουν άλλα περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να ικανοποιήσουν το ύψος της οφειλής
«Να είστε πολύ προσεκτικός γιατί βρέθηκαν και οστά των παιδιών μου»
Καλύφθηκαν και οι 10.000 θέσεις ειδικότητας - Επανεκκίνηση των προγραμμάτων «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»
«Η ερμηνεία της, ιδιαίτερα, στην τηλεοπτική σειρά Λωξάντρα, έπλασε μία από τις εμβληματικότερες παρουσίες στην τηλεόραση»
Τι ώρα μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
«Στήσατε συνομωσία πάνω σε μία εθνική τραγωδία»
Εύσημα Γκεοργκίεβα στην Ελλάδα για την πρόωρη αποπληρωμή δανείων
Γιατί έπεσε άσφαλτος στο σημείο όπου βρέθηκαν τα αρχαία
Παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην προσύνοδο του PES για την ενεργειακή κρίση και τις διεθνείς εξελίξεις
«Θα οργανώσουμε επιχειρήσεις για να τους πετάξουμε έξω» δηλώνει ο υπουργός
Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για τα μέτρα στήριξης, τη δημοσιονομική σταθερότητα και την προστασία των ανηλίκων
«Δεν θα δεχθούμε περικοπές σε κρίσιμους πυλώνες» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Η επανέναρξη του Great Sea Interconnector (GSI) και οι πιθανές επιλογές της Άγκυρας
Η παραδοχή του Αμερικανού προέδρου και το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στη Μέση Ανατολή
«Έτσι αντιλαμβάνεται ο κ. Δούκας την αναβάθμιση μιας ιστορικής πλατείας;» διερωτάται η παράταξη «Αθήνα Ψηλά»
Στα 1,35 ευρώ το λίτρο για τους δικαιούχους του επιδόματος
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.