Πολιτικη & Οικονομια

Στη Ζυρίχη ο Γεραπετρίτης - Συναντήσεις με FIFA

Νέος γύρος συνομιλιών για το ελληνικό ποδόσφαιρο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιώργος Γεραπετρίτης
Γιώργος Γεραπετρίτης/ © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Στη Ζυρίχη τη Δευτέρα ο Γιώργος Γεραπετρίτης, όπου θα έχει συναντήσεις με τη FIFA.

Στη Ζυρίχη μεταβαίνει σήμερα Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου ο Γιώργος Γεραπετρίτης, όπου και θα έχει συναντήσεις για θέματα του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Ο υπουργός Επικρατείας θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της FIFA και πρόεδρο της Αγγλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Γκρεγκ Κλαρκ , τη διευθύντρια Ευρωπαϊκών Ομοσπονδιών Έμιλι Σόου, καθώς και με τεχνικά κλιμάκια της Διεθνούς Ομοσπονδίας.

Νωρίτερα σήμερα, Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, ο κ. Γεραπετρίτης έδωσε διευκρινίσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται η αφαίρεση βαθμών από ομάδες οι οποίες βρίσκονται σε καθεστώς πολυϊδιοκτησίας. Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6, ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι εφόσον διαπιστωθεί πως υπάρχει η παραβίαση του καθεστώτος της πολυϊδιοκτησίας, θα αφαιρούνται από 5 έως 10 βαθμοί από την τρέχουσα βαθμολογία.

«Εντός ευλόγου χρόνου, όπως προβλέπεται, θα πρέπει να υπάρξει συμμόρφωση όσων παραβίασαν τη διάταξη. Εάν δεν υπάρξει συμμόρφωση, είναι αυτονόητο ότι θα υπάρξει είτε αυτεπαγγέλτως ή από καταγγελία νέα διαδικασία με την οποία θα διαπιστωθεί μη συμμόρφωση και επανάληψη των κυρώσεων» ξεκαθάρισε.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες, ο κ. Γεραπετρίτης είχε γνωστοποιήσει μεταξύ άλλων ότι:

  • Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν, θα ταξιδέψει στην Αθήνα για να υπογράψει συνυποσχετικό με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συνάντηση με τον πρόεδρο της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο.
  • Υπάρχει το σοβαρό ενδεχόμενο να φύγει η διαιτησία από την ΕΠΟ και να λειτουργεί ως ανεξάρτητος φορέας ώστε να μην υπάρχουν… σκιές σε αγώνες, όπου οι αμφισβητούμενες φάσεις προκαλούν σφοδρές αντιπαραθέσεις.
  • Οι εκλογές στην Ομοσπονδία θα γίνουν κανονικά και στόχος είναι η ΕΠΟ να λειτουργεί ορθά ως δομή.
  • Απέκλεισε το ενδεχόμενο δημιουργίας Επιτροπής για το ποδόσφαιρο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ