- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Το 2019 oι λιγότερες επαναπροωθήσεις στην Τουρκία
Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag
Παρά το γεγονός ότι οι αφίξεις μεταναστών ξεπέρασαν πέρυσι τους 60.000, μόλις 189 άτομα επαναπροωθήθηκαν το 2019 από την Ελλάδα στην Τουρκία.
Το 2019 έγιναν οι λιγότερες επαναπροωθήσεις από την Ελλάδα στην Τουρκία από τότε που υπογράφηκε η προσφυγική συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας το 2016, γράφει η κυριακάτικη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Die Welt επικαλούμενη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Σύμφωνα με την Welt am Sonntag, από το 2016 μέχρι το 2019 επαναπροωθήθηκαν στην Τουρκία συνολικά 1.995 πρόσφυγες και μετανάστες. 801 το 2016, 683 το 2017, 322 το 2018 και μόλις 189 την περασμένη χρονιά.
Ευθύνες στην Τουρκία, κριτική στην Ελλάδα
Μιλώντας στην εφημερίδα ο αρμόδιος για ζητήματα Μετανάστευσης στην κοινοβουλευτική ομάδα των γερμανών συντηρητικών στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο Τόρστεν Φράι, τόνισε: «Την περασμένη χρονιά οι αφίξεις στα ελληνικά νησιά σχεδόν διπλασιάστηκαν σε σχέση με το 2018 ξεπερνώντας τις 60.000. Ιδίως το δεύτερο εξάμηνο της περσινής χρονιάς σημειώθηκε αλματώδη αύξηση, τα ελληνικά νησιά γέμισαν μετανάστες και η κατάσταση εκεί κινδυνεύει να εκτροχιαστεί. Το γεγονός αυτό οφείλεται ξεκάθαρα στις τουρκικές αρχές, οι οποίες δεν συγκρατούν πλέον με συνέπεια τους μετανάστες που περνούν στα ελληνικά νησιά».
Ο γερμανός Χριστιανοδημοκράτης ωστόσο επικρίνει και την Αθήνα λόγω του όλο και χαμηλότερου αριθμού των επαναπροωθήσεων από 800 το 2016 σε 189 πέρυσι: Ο αριθμός ατόμων, τα οποία παρά το γεγονός ότι δεν χρίζουν ασύλου, δεν επαναπροωθούνται μειώνεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια. Έχουμε εδώ να κάνουμε με μια αποτυχία των ελληνικών αρχών».
Πηγή: Deutsche Welle
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέο προσωπικό στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα»
Στο 85% η ανησυχία για την ακρίβεια
Εφόσον υπάρχουν άλλα περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να ικανοποιήσουν το ύψος της οφειλής
«Να είστε πολύ προσεκτικός γιατί βρέθηκαν και οστά των παιδιών μου»
Καλύφθηκαν και οι 10.000 θέσεις ειδικότητας - Επανεκκίνηση των προγραμμάτων «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»
«Η ερμηνεία της, ιδιαίτερα, στην τηλεοπτική σειρά Λωξάντρα, έπλασε μία από τις εμβληματικότερες παρουσίες στην τηλεόραση»
Τι ώρα μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
«Στήσατε συνομωσία πάνω σε μία εθνική τραγωδία»
Εύσημα Γκεοργκίεβα στην Ελλάδα για την πρόωρη αποπληρωμή δανείων
Γιατί έπεσε άσφαλτος στο σημείο όπου βρέθηκαν τα αρχαία
Παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην προσύνοδο του PES για την ενεργειακή κρίση και τις διεθνείς εξελίξεις
«Θα οργανώσουμε επιχειρήσεις για να τους πετάξουμε έξω» δηλώνει ο υπουργός
Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για τα μέτρα στήριξης, τη δημοσιονομική σταθερότητα και την προστασία των ανηλίκων
«Δεν θα δεχθούμε περικοπές σε κρίσιμους πυλώνες» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Η επανέναρξη του Great Sea Interconnector (GSI) και οι πιθανές επιλογές της Άγκυρας
Η παραδοχή του Αμερικανού προέδρου και το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στη Μέση Ανατολή
«Έτσι αντιλαμβάνεται ο κ. Δούκας την αναβάθμιση μιας ιστορικής πλατείας;» διερωτάται η παράταξη «Αθήνα Ψηλά»
Στα 1,35 ευρώ το λίτρο για τους δικαιούχους του επιδόματος
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.