- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Βρετανή πρέσβης-Brexit: Δεν αλλάζουν οι σχέσεις μας με την Ελλάδα
«Με φίλους και εταίρους στο πλευρό μας, όπως την Ελλάδα και τους Έλληνες, ατενίζουμε το μέλλον με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία»
«Δεν θα επηρεαστούν οι σύγχρονοι δεσμοί Μεγάλης Βρετανίας και Ελλάδας» μετά το Brexit, υποστηρίζει η Βρετανή πρέσβης.
«Δεν θα επηρεαστούν οι σύγχρονοι δεσμοί Μεγάλης Βρετανίας και Ελλάδας» εξατίας του Brexit ξεκαθαρίζει η Βρετανή πρέσβης στην Αθήνα Κέιτ Σμιθ, ξεκαθαρίζοντας πως το Brexit είναι πια ιστορική πραγματικότητα. Αυτήν καλούνται να αντιμετωπίσουν και οι Έλληνες που ζουν στη Μεγάλη Βρετανία».
Μήνυμα της Βρετανίδας Πρέσβεως Κέιτ Σμιθ προς όλους τους φίλους μας στην Ελλάδα pic.twitter.com/QFPx7TrUw1
— UK in Greece (@ukingreece) January 31, 2020
Στο μήνυμά της η Κέιτ Σμιθ αναφέρει:
«Η Βρετανία γυρίζει σελίδα», τονίζει και προσθέτει ότι «με φίλους και εταίρους στο πλευρό μας, όπως την Ελλάδα και τους Έλληνες, ατενίζουμε το μέλλον με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία.
»Υπήρχε πάντα όμως στα λόγια τους ειλικρινής σεβασμός για την λαϊκή εντολή και η πεποίθηση ότι το βάθος της ιστορικής μας φιλίας και ο πλούτος των σύγχρονων δεσμών μας, στην εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τον τουρισμό, τις επιχειρήσεις, τις διαπροσωπικές σχέσεις, δεν θα επηρεάζονταν από την εξέλιξη αυτή. Και βεβαίως συμφωνώ απόλυτα με αυτή την εκτίμηση.
»Είναι πολλά τα παραδείγματα Ελλήνων που διάλεξαν την Βρετανία για δεύτερο σπίτι τους, που συμμετέχουν και συνεισφέρουν στην κοινωνική και οικονομική ζωή της Βρετανίας. Πάνω από 60.000 Έλληνες έχουν ήδη καταγραφεί στη Βρετανία και περιμένουμε πολλούς άλλους. Και βεβαίως τα δικαιώματα τους είναι διασφαλισμένα. Και περίπου 40 με 45 χιλιάδες Βρετανοί έχουν χτίσει τη ζωή τους στην Ελλάδα και συμβάλλουν ενεργά στον τόπο τους. Σε έναν κόσμο γεμάτο προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες, η Βρετανία ετοιμάζεται για ένα νέο, συναρπαστικό ταξίδι.
»Είμαστε έτοιμοι, είμαστε αποφασισμένοι. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε από κοινού ως ισότιμα κυρίαρχα κράτη με το βλέμμα στραμμένο σε όλο τον κόσμο και με μια σχέση στενή, φιλική και εποικοδομητική με την Ευρώπη για ένα καλύτερο, ακόμη πιο δυναμικό μέλλον για όλους μας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πλήθος κόσμου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και πολλές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού στο Facebook
Σε ισχύ οι χειμερινές εκπτώσεις
Νέο ρεκόρ πτήσεων - επιβατικής κίνησης
Πώς θα γίνουν οι αλλαγές στο Ε9 - Ποιοι βγαίνουν κερδισμένοι και ποιοι χαμένοι
Όσα αναφέρει η ΤτΕ για χρέος, πληθωρισμό και ΑΕΠ
Οι διαπραγματεύσεις με τη χώρα μας θα είναι δύσκολες και επίπονες σε όλα τα επίπεδα
«Έχουμε κάνει μία πολυεπίπεδη προσπάθεια στήριξης της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας
Δείτε φωτογραφίες από την ειδική συνεδρίαση
Αισιοδοξία και προσδοκίες από τους εμπόρους
Πότε είναι η δεύτερη ψηφοφορία - Πόσοι βουλευτές ψήφισαν τον Κωνσταντίνο Τασούλα
«Ήταν αφοσιωμένος πάντοτε στη θεόπνευστη αποστολή του σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης», σημειώνει ο ευρωβουλευτής
Ποια η διαδικασία - Τα πρόσωπα και η πλειοψηφία των 2/3
«Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας υπήρξε ταυτόχρονα πνευματικός ταγός και ενεργός υπηρέτης του ανθρώπου και των δικαιωμάτων του» αναφέρει ο πρωθυπουργός
Πόσοι βουλευτές απαιτούνται για την εκλογή από την πρώτη ψηφοφορία
Mε αφορμή την συνέντευξη στην Liberation
Ηλεκτρονικά πλέον θα γίνονται οι αιτήσεις
«Παραβιάζουμε την ιερότητα της αγέννητης ζωής»
Τι προβλέπει η απόφαση του ΣτΕ και ποιες άδειες αντιμετωπίζουν πρόβλημα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.