- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ζουράρις: Και μένα να πρότεινε ο Μητσοτάκης, δεν θα με ψήφιζα
Ο Κώστας Ζουράρις αιτιολογεί την απόφασή του να μην ψηφίσει την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για ΠτΔ
«Και μένα να πρότεινε ο Μητσοτάκης, δεν θα με ψήφιζα, αν δεν μου ζητούσε συγγνώμη» λέει ο Ζουράρις για την απόφασή να μην ψηφίσει τη Σακελλαροπούλου.
Στους λόγους για τους οποίους απουσίασε από τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή, για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αναφέρεται ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζουράρις, σε ανακοίνωσή του.
Ο βουλευτής επικαλείται δύο λόγους. Αφενός αναφέρει ότι το 2015 είχε υποδείξει για το αξίωμα την αρχαιολόγο Αγγελική Κοτταρίδη και τη χρυσή Ολυμπιονίκη Βούλα Πατουλίδου. Σχολιάζει ότι σήμερα -σε αντίθεση με το 2015, οπότε βρισκόταν στην κυβερνητική πλειοψηφία-, είχε την άνεση να εμμείνει στην προτίμηση του, δια της απουσίας. Αφετέρου, αν και τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ορθώς στήριξε την υποψηφιότητα της κυρίας Σακελλαροπούλου, ο ίδιος δεν μπορούσε να το πράξει, «όχι εξαιτίας πολιτικής αντιγνωμίας» αλλά διότι, όπως αναφέρει, ο κ. Μητσοτάκης είχε εξυβρίσει την πολιτική και πνευματική σταδιοδρομία του χωρίς να έχει ανακαλέσει. «Ακόμη και εμένα να με πρότεινε ο Μητσοτάκης, εγώ δεν θα με ψήφιζα, αν δεν μου ζητούσε συγγνώμη», σχολίασε.
Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του κυρίου Ζουράρι:
«Απουσίασα από την ψηφοφορία εκλογής για την Πρόεδρο ή Προεδρίνα της Δημοκρατίας επειδή:
»Πρώτον): Είχα ήδη προτείνει στην Βουλή, να επιλέξουμε ανάμεσα σε δύο ηγεμονίδες του καθ' ημάς πολιτισμού: τις, αρχαιολόγον Αγγελική Κοτταρίδη, διασημοτάτην διεθνώς περί την μεγαλεξανδρινή-ελληνιστική οικουμένη και Βούλα Πατουλίδου, την Ολύμπου μαρμαρόεσσαν αίγλαν χαρισαμένην. Το είχα υποδείξει αυτό και στα 2015, αλλά τότε, ως κυβερνών έπρεπε να μην αποστώ της κυβερνώσης πλειοψηφίας μου. Σήμερα, ών αντιπολίτευσις, δεν συντρέχει ο αυτός λόγος. Και επομένως, είχα τώρα την άνεση να εμμείνω στην προτίμησή μου. Διά της απουσίας.
»Δεύτερον): Την εκλεγείσα στο αξίωμα, προέβαλε ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης και ορθώς, κατ' εμέ, ο Σύριζα συνωμολόγησε για την καθ'όλα ευθύδικον δικαστίνα. Εγώ όμως δεν μπορούσα να πράξω το αυτό, όχι λοιπόν εξ' αιτίας πολιτικής αντιγνωμίας αλλά για λόγον δεινότερον αυτής: ο Μητσοτάκης, φευ, βλαστήμησε βαρειά εναντίον μου, εξύβρισε την όλη πολιτική και πνευματική μου σταδιοδρομία, και ουδόλως, μέχρι σήμερα, χλανίσκιον έστω μετανοίας ενεδύσατο. Ο υβρίστατος κατά του προσώπου μου Μητσοτάκης, ως προβλέψιμος αμετανόητος, κατασχημονεί. Και, μαψιλόγος ανενδοίαστος, αρνείται να μου πει το ήμαρτον. Εισέτι… Συνελόντι ειπείν δε, για να γίνω ενδιαστρόφως εντελέστερος: ακόμη και εμένα να με πρότεινε ο Μητσοτάκης, εγώ δεν θα με ψήφιζα, αν δεν μου ζητούσε συγγνώμη. Τόσο, διότι τόσο. Τόσο, "Κ' ειν' η συνείδησις μου ήσυχη για το αψήφιστο της εκλογής».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη
Ποιες ώρες θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
«Ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα συντρόφων για ένα νέο ξεκίνημα»
Αναπτύσσεται κοινή επιχειρησιακή δράση στον τομέα της αντιτρομοκρατίας
Προτεραιότητα η πολιτική προετοιμασία και τα ψηφοδέλτια
Ο ΠτΔ επισκέφτηκε το Τζαμί Καλούτσιανης και το Οθωμανικό Λουτρό στο Κάστρο Ιωαννίνων
Tο συνολικό ποσό της δωρεάν κρατικής αρωγής ανέρχεται σε περίπου 36,5 εκατ. ευρώ
Κατά τη συνάντηση επαναβεβαιώθηκε η κοινή προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο
Οι μεγάλες πόλεις δεν προχωρούν επειδή οι διοικήσεις τους αναρωτιούνται διαρκώς «ποιος είναι αρμόδιος»
Στο επίκεντρο η εφαρμογή του νέου Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο
«Αυτοψία» στις εργασίες αποκατάστασης
«Οι απειλές για αποχώρηση, αν μου γινόταν η τιμή να ηγηθώ της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, είναι έκφραση συντροφικότητας;»
Δωρεά €160 εκατ. από τις συστημικές τράπεζες
«Δεν χωρούν στον δρόμο μου των αλλονών κουμάντα!»
61.000 βεβαιώσεις επιλεξιμότητας μέχρι σήμερα
«Επιθυμούμε να δικαστούμε άμεσα», σημείωσε o βουλευτής
Ακόμη μία αποχώρηση από την Κ.Ο. του κόμματος
«Ταξιδιάρα ψυχή και αιώνια έφηβη, άγγιξες με σεβασμό και τα εικαστικά, ζωγραφίζοντας με πάθος και ευαισθησία» είπε συγκινημένος ο Πρόεδρος της Βουλής
Τι αναφέρει στην επιστολή του
Τι δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.