- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Το νέο σχέδιο είναι λειτουργικό
Διαβεβαίωσε ότι θα δημιουργήσει συνθήκες αποσυμφόρησης των νησιών
Το νέο σχέδιο είναι λειτουργικόκαι θα δημιουργήσει συνθήκες αποσυμφόρησης των νησιών, είπε για το μεταναστευτικό ο Γιώργος Γεραπετρίτης.
Η κυβέρνηση ακούει τις τοπικές κοινωνίες, υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, λίγη ώρα πριν τη συνάντηση που θα είχε εκείνος και ο Ν. Μηταράκης με τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών του Βορείου Αιγαίου -και υπό το πρίσμα αυτό παρέσχε τη διαβεβαίωση για σχέδιο αποσυμφόρησης των νησιών, για απτά αποτελέσματα και μάλιστα «πάρα πολύ σύντομα».
Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση ακούει τις τοπικές κοινωνίες, σημείωσε με έμφαση εισαγωγικώς ο Γ. Γεραπετρίτης, αναγνωρίζοντας το προφανές όπως είπε, ότι δηλαδή το μεταναστευτικό/προσφυγικό είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα, το οποίο ακουμπά τις πιο ευαίσθητες χορδές και των τοπικών κοινωνιών και συνολικά της ελληνικής κοινωνίας.
Για το λόγο αυτό -εξήγησε- η επικοινωνία της κεντρικής κυβέρνησης με τους Δήμους και την Περιφέρεια θα πρέπει να είναι διαρκής. Δεν αρκεί να λέγεται ότι γίνεται κατανοητή η ένταση και ο πόνος που εισπράττουν οι τοπικές κοινωνίες, αλλά θα πρέπει πρωτίστως να απαντάμε με έργα, δήλωσε χαρακτηριστικά. Για το λόγο αυτό η απάντησή του κατά το σκέλος της δικής του αρμοδιότητας -και αφού θύμισε ότι πρωτίστως αρμόδιο είναι το νέο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και ο προϊστάμενος υπουργός- είναι ότι θα υπάρξουν πάρα πολύ σύντομα απτά δείγματα της νέας πολιτικής, έτσι ώστε καθησυχαστεί η τοπική κοινωνία.
Και εξομολογητικά μιλώντας -όπως ο ίδιος είπε- ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι αυτό που αισθάνεται περισσότερο από ο,τιδήποτε άλλο, είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει εμπιστοσύνη στο ότι το νέο σχέδιο που έχει η κυβέρνηση, είναι λειτουργικό, αποτελεσματικό και θα δημιουργήσει συνθήκες αποσυμφόρησης των νησιών. Αντιλαμβάνεται την ανησυχία αλλά διαβεβαίωσε ότι πλέον υπάρχει -και το λέει μετά λόγου γνώσεως, όπως παρατήρησε- για πρώτη φορά μια κεντρική στρατηγική στο ζήτημα του μεταναστευτικού/ προσφυγικού προβλήματος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι νεότεροι ψηφοφόροι μπαίνουν στην εκλογική διαδικασία με διαφορετικές εμπειρίες, αξίες και τρόπους ενημέρωσης
Πρώτο χρηματοδοτικό εργαλείο από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την ΕΑΤ
Τέλος οι υπέρογκες επιβαρύνσεις για ασφαλιστική κάλυψη σε καταναλωτικά δάνεια
Απογοήτευση στον εμπορικό κόσμο, με τους καταναλωτές να περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα
Αποτίμηση του κυβερνητικού έργου των τελευταίων 7 ετών και κριτική στην αντιπολίτευση
«Σχεδιάζουμε και εκτελούμε ένα πρόγραμμα πολιτισμού, με δύναμη βιώσιμης ανάπτυξης, εξωστρέφειας και συνεργασίας», τόνισε η υπουργός
Στο βίντεο με τη χρήση ΑΙ για animation, ο πρωθυπουργός περιγράφει όλα όσα πέτυχε η χώρα
Η λίστα περιλαμβάνει τρόφιμα, βασικά είδη διαβίωσης και σχολικά είδη
Ο υπουργός Επικρατείας παρέθεσε τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ
Για οργανωμένη και μετρήσιμη παρέμβαση, κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη σύσταση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών
«Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η ΝΔ κάνει όλα όσα λέει και θα συνεχίσει», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
«Κατέληξε οπαδός της πολιτικής Τσίπρα» απαντά το ΠΑΣΟΚ
«Με μεθοδική δουλειά, αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής στη Δυτική Αττική», δήλωσε ο Περιφερειάρχης
«Συνεχίζουμε την προσπάθεια για ακόμη μεγαλύτερη τόνωση της απασχόλησης», δήλωσε η υπουργός Εργασίας
Στόχος να περιοριστούν οι έμμεσες επιπτώσεις του αυξημένου κόστους μεταφορών στην αγορά
Προθεσμία έως 6 Σεπτεμβρίου - Μισθός, πλήρης ασφάλιση και επιδόματα για νέους 15-29 ετών
«Αποκορύφωμα θράσους και έλλειψη επίγνωσης»
Ελλάδα και Ισραήλ υπέγραψαν τη διακρατική συμφωνία για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
«Έσχατο μέτρο οι συγχωνεύσεις σχολείων» σημειώνει η υπουργός Παιδείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.